Nikola Lukić i Frančesko Faralja (©Starsport)
Nikola Lukić i Frančesko Faralja (©Starsport)

Neko će morati da bude crna ovca Lige šampiona...

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 13:12

Pet timova je u konkurenciji za četiri mesta na finalnom turniru, Pro Reko i Novi Beograd kartu mogu da izvade koliko večeras

Beograd je tri godine zaredom bio domaćin završnice Lige šampiona, svaki put je okupljao osam najboljih evropskih ekipa, a od ove sezone štafetu je preuzela Malta. Na ostrvu usred Mediterana će se u junu, ali i iduća dva leta, usidriti najkvalitetniji timovi Starog kontinenta, međutim, biće ih upola manje.

Format je pred početak tekuće sezone promenjen, umesto osam timova na finalni turnir ide ih četiri. Znatno je teže dokopati se dela kada jedan pogrešan potez vodi ka eliminaciji. Druga faza Lige šampiona došla je do drugog kruga, pet timova je u konkurenciji za odlazak na Maltu. Neko će morati da bude crna ovca...

Izabrane vesti

Polovina učesnika će sasvim moguće biti poznata koliko večeras, jer Novi Beograd i trostruki uzastopni evropski prvak – Pro Reko, apsolutno sve drže u svojim rukama. Ostvare li pobede u četvrtom kolu druge faze, idu na Fajnal for Lige šampiona.

Situacija je kristalno jasna u grupi A. Nikakvih nedoumica nema. Učesnici prethodna dva finala Lige šampiona su napravili pozamašnu bodovnu zalihu i u prilici su da Ligu šampiona stave po strani na mesec i kusur dana, pošto bi pobedama prebrinuli brige, spokojno čekali prvu sedmicu juna i mogli da se usredsrede na plej-of domaćeg šampionata.

Dakle, Pro Reko će ukoliko trijumfuje protiv Marselja, a Novi Beograd još jednom izađe kao pobednik iz duela sa splitskim Jadranom na Poljudu, postati prvi putnici za Maltu. I u slučaju da ishod ne bude takav, imaće velike šanse u narednom kolu da overe prolaz.

Poprilično dramatičnije će biti u grupi B, gde su dva kola pre kraja tri tima u konkurenciji za odlazak na Fajnal-for Lige šampiona. Jedno je sigurno – Breša je prežaljena. Ali, mogla bi nekome da pokvari računicu nalepi mu status crne ove u sezoni 2023/2024.

Olimpijakos se pobedom nad Ferencvarošem u Pireju revanširao mađarskom prvaku, uzvratio mu je za poraz u Budimpešti i poravnao se na vrhu. Oba kluba imaju devet bodova i tačno su jednu pobedu ispred Barselonete, koja je u najlošijoj poziciji. Da bi se španski tim našao na finalnom turniru Lige šampiona, moraće u naredna dva kola da tuče direktne rivale. Ili da se uzda u ispomoć Alesandra Bova.

Ne nalazi se u bezizlaznoj poziciji Barseloneta, međutim, sve ukazuje na to da bi mogla da ostane kratka za učešće u završnici i priliku da se na Malti boru za drugu evropsku titulu.

LIGA ŠAMPIONA, DRUGA FAZA – 4. KOLO:

GRUPA A

Sreda

19.00: Jadran Split – Novi Beograd

20.00: Marselj – Pro Reko

GRUPA B

Utorak

Olimpijakos – Ferencvaroš 10:8

Breša – Barseloneta 5:12



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradPro RekoVK Jadran SplitVK MarseljVK OlimpijakosVK FerencvarošVK BarselonetaVK Breša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara