Ivana Vuleta (Foto: AFP)
Ivana Vuleta (Foto: AFP)

Nema joj ravne! Ivana Vuleta osvojila i titulu u Dijamantskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 00:12

Najbolja srpska atletičarka skokom u poslednjoj seriji stigla do pobede na mitingu u Judžinu, Angelina Topić završila na trećem mestu

Sjajno veče za srpske atletičarke. Najbolja među njima, Ivana Vuleta, još jednom je opravdala to zvanje pošto je slavila na finalnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu, dok je Angelina Topić takmičenje završila na trećem mestu.

Nepunih mesec dana pošto je stavila krunu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti Vuleta je u američkom gradu Judžinu potvrdila da joj nema ravne u skoku udalj. Odnela je pobedu ispred Nigerijke Ese Brume i u velikom stilu završila sezonu!

Izabrane vesti

Vuleta je do titule prestižnog takmičenja stigla u poslednjoj, šestoj seriji, skokom od 6,85 metara. Zapravo je i Brume imala identičan rezultat, ali je zbog boljeg drugog skoka (Vuleta 6,77, Brume 6,69) Srpkinja odnela pobedu. Nigerijka zbog povrede nije ni imala priliku da skače u šestoj seriji i pokuša da isparira Ivani. Na trećem mestu završila je Amerikanka Kvaniša Burks sa skokom od 6,77 metara.  

Za mesto na podijumu izborila se i Angelina Topić. Mlada srpska atletičarka je treće mesto obezbedila preskočivši visinu od 1,97 metara čime je nastavila sa sjajnim rezultatima na praktično svim najvećim takmičenjima.

U skoku uvis slavila je Ukrajinka Jaroslava Mahučik, mada je i tu, baš kao i u skoku udalj, borba za titulu bila identična, pošto je i drugoplasirana Australijanka Nikola Olislagers uspela da preskoči visinu od 2,05. Ipak, na najvišem stepeniku podijuma završila je Mahučik, jer je visinu od 2,03 preskočila iz manjeg broja pokušaja.



tagovi

Ivana VuletaAngelina TopićSkok uvisskok u dalj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara