Nemanja Ilić (©Starsport)
Nemanja Ilić (©Starsport)

Nemanja Ilić u Tuluzu do 2027.

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 18:22

Kapiten reprezentacije Srbije verovatno do kraja karijere u redovima francuskog tima

Danijel Anđelković je napravio srpsku koloniju u Tuluzu. Proteklog leta su stigli mladi Uroš Mitrović i Vojin Čabrilo, za šest meseci dolazi i Uroš Kojadinović iz Partizana, a već 11 sezona rukometaš ovog kluba, Nemanja Ilić, ostaje veran, potpisao je novi trogodišnji ugovor.

Kapitenu reprezentacije Srbije stari ugovor sa Tuluzom isticao je narednog leta, pa će posle parafa da ostane do 2027. S obzirom na to da su mu 33 godine možda do kraja karijere ostane u Tuluzu, u kojem je proveo celokupnu inostranu karijere, osim šest meseci, kada je kao pozajmljeni igrač bio član slavne Barselone.

Izabrane vesti

Tuluz je objavio da je Ilić, zajedno sa još trojicom igrača, produžili ugovore sa timom koji uspešno vodi Anđelković, dve sezone zaredom najbolji trenera u zemlji Galskih petlova. Osim iskusnog levog krila, verni Tuluzu ostali su i Maksim Žilbert, Gonsalo Vijeira i Bakari Dijalo. Pre Tuluza, Ilić je sa Partizanom igrao dva puta Ligu šampiona i osvojio dve titulu prvaka Srbije sa crno-belima.

Ilić je prošle sezone bio najbolji strelac šampiona Francuske, posle Bundeslige, najjačeg prvenstva na svetu. Ove sezone je Tuluz u vrhu francuskog rukometa, nalazi se na četvrtom mestu, iza udarne trojke Pari Sen Žermena, Monpeljea i Nanta. Sa kapitenskom trakom, popularni Ilke predvodiće Orlove na Evropskom prvenstvu narednog januara u Nemačkoj, a rivali Srbije u prvoj fazi u Minhenu su Island, Mađarska i Crna Gora.

Dugo u Franucskoj je i Nemanjin mlađi brat Vanja, koji ima ugovor sa Šartrom do 2026. godine.




tagovi

Nemanja IlićRK Tuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara