(©Reuters)
(©Reuters)

Nemilosrdni Mandić teškom artiljerijom tukao po Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 19:37

Crveno-beli doživeli težak poraz u Budimpešti, primili čak 20 golova, levoruki srpski bombarder prelomio utakmicu…

Kada je Dušan Mandić usredsređen isključivo na bazen, kada podesi nišanske sprave – tu ni najbolji svetski defanzivci i golmani ne mogu ništa. Toliko puta su se u protekloj deceniji i jače u to uverili Hrvati, Španci, Mađari, Italijani, Grci… Bili su nemi posmatrači simultanki srpskog bombardera, a severni susedi su makar dočekali da na klupskom nivou uživaju u predstava ubitačnog levorukog šutera.

Letos je Dušan Mandić stavio paraf na ugovor sa Ferencvarošem i u kratkom vremenskom intervalu postao možda i najbitnija napadačka poluga u sistemu Balaža Njekija. Mađarski velikan je neporažen od početka sezone, uzeo je kup, srpski reprezentativac igra sve bolje i potvrde stižu iz dana u dan. Za vikend je pet golova isporučio Solnoku, a večeras je nemilosrdno teškom artiljerijom tukao po Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona – 20:6.

Izabrane vesti

Četiri puta za četiri godine crveno-bele sudarili su se sa Ferencvarošem u društvu najboljih i – nijednom nisu bili ni blizu. Mađarski velikan je u prvom krugu grupne faze Beograd napustio sa deset golova razlike, silan je bio i u Budimpešti. Još ubedljiviji. I sve je izvesnije da beogradski sastav neće igrati u četvrtfinalu Lige šampiona, već u nokaut fazi Kupa Evrope.

Ferencvaroš je pred Dejanom Stankovićem prigurao crveno-bele do ivice, a levoruki bombarder iz Boke prelomio je utakmicu. Držao se tim Aleksandra Filipovića do sredine druge deonice, imao gol zaostatka, bilo je haotično u bazenu… Stilijanos Argiropulos nije uspeo da inscenira peterac, da bi Dušan Mandić sa krila asistirao Eriku Molnaru. Bio je to samo početak.

Draško Gogov nije završio kontru pogotkom, izvukao je peterac, a Danijel Šakonji – dobio prednost u odnosu na prvog golmana Somu Vogela – odbranio je peterac Dušanu Vasiću, konačno ušao u utakmicu – pre toga skinuo samo jedan šut – a onda je dvostruki olimpijski šampion u napadu počeo da povlači konce. Dušan Mandić je napravio razliku razornim udarcima sa distance. Čim bi mu se ukazalo makar malo prostora, digao bi se sa distance.

Jedan, drugi, treći!

Tukao je Dušan Mandić i preko bloka sa osam ili devet metar, uspevao da pronađe suprotan ugao. Demonstrirao lakoću sa krila kada je nizom finti izlomio Vladimira Mišovića, sačekao da propadne i katapultirao loptu u mrežu. Bila je to jedna od onih njegovih partija, kao iz vremena kada je nosio Pro Reko i u reprezentativnoj kapici zajedno sa Filipom Filipovićem unakrsnom paljbom presuđivao rivalima.

Crvena zvezda nije bila u stanju da se nosi sa Ferencvarošem, mnogo toga nije donela ni promena golmana. Pred završni period Mihajlo Ivanović dobio je šansu umesto Vladimira Mišovića, no svari u bazenu su se nastavile po starom. Pucale su brzopotezne kontre mađarskog prvaka, bilo je domaćim vaterpolistima dovoljno i manje od pet sekundi da u tri ili četiri poteza sprovedu loptu u mrežu. Uzastopni prebačaji, precizni hici i po crveno-bele završilo se gore nego u Beogradu.

Dušan Mandić meč je završio sa tri gola i bez promašaja, toliko su dali i Vendel Vigvari i Erik Molnar. Kod Crvene zvezde je golgeterski za nijansu odskočio Marko Radović, dva puta se upisao među strelce.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO: 

GRUPA A 

Sreda

19.15: Sabadelj - Steaua Bukurešt

19.45: Novi Beograd - Breša 

GRUPA B 

Sreda

18.00: Olimpijakos - Dinamo Tbilisi

20.30: Pro Reko - Jug Dubrovnik 

GRUPA C 

Utorak

Ferencvaroš - Crvena zvezda 20:6

Jadran Split - Jadran Herceg Novi 16:14

GRUPA D 

Utorak

Barseloneta - Vuljagmeni 16:10

Marselj - Špandau 13:11





tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK Ferencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara