Nepristojna ponuda UFC-a od pola milijarde $ Entoniju Džošui

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.03.18. | 15:00

Najbolji teškaš današnjice, koji se pripema za ujedinjenje pojaseva protiv Džozefa Parkera 31. marta u Kardifu, još se nije oglasio povodom ponude, ali će uskoro morati da odluči da li je bokser ili fajter

Boks, nekada poznat kao "plemenita veština" odavno je prošao svoj zenit. Još tamo negde šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka kada su profi ringovima dominirali takvi teškaši kao što su Muhamed Ali, Soni Liston, Džo Frejzer, Džordž Forman... Devedesete sa Majkom Tajsonom, Ivanderom Holifildom i Lenoksom Luisom bile su tek bljesak pred pomračenje (čitaj: braća Kličko) koje manje-više traje do danas.

Iako najbolji i dalje mnogo zarađuju, konstrukcija se kruni i samo što nije pala. Izuzev Meksika, Kube i ventulano neke od bivši sovjtskih dražava, plemenita veština je u apsolutnom povlačenju. Deca zaobilaze bokserske klubove u velikom luku, jer sada imaju daleko veći izbor borilačkih veština nego pre nekoliko decenija. A trenutno najpopularnija je MMA, to jest mešavina borilačkih veština, A organizaciono-marketinši vrh MMA-a je UFC, to je Ultimate fighting championship. Ogromna lova o prenosa i asesoara slio se u organizaciju koju vodi Dena Vajt i koja polako "uvlači" sve što se dobro bije, kao kada je prošle godine organizovan čuveni i nadasve slab meč između legende boksa Flojda Mejvedera juniora i irskog superfajtera Konora Makgregora.

Izabrane vesti

Ali, eksperiment je uspeo, OGROMNA lova je zarađena i Dena Vajt je odlučio da se ne zasutavi na tome. Tako je, tvrde britanski i američki mediji ponudio aktuelnom IBF i WBA šampionu u teškoj kategoriji, Entoniju Džošui da pređe u UFC za čak pola milijarde dolara!

Britanski bokser je široj javnosti poznat kao momak koji je nokautirao Vladimira Klička i tako zauvek oterao ukrajinsku dinastiju u prošlost. Za sada odgovor iz njegovog kampa nije stigao, pre svega zato što je koncentrisan na naredni boj koji se održava 31. marta u Kardifu kada će pokušati da ujedini titule. Protivnik će mu biti odlični Novozelađanin, Džozef Parker WBO prvak, a MOZZART je već ponudio kvote za ovo pesničenje.

Foto: Action Images


tagovi

Entoni DžošuaUFCmmaborilačke veštineboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara