Nemanja Ilić (©Starsport)
Nemanja Ilić (©Starsport)

Nestvarna partija kapitena Orlova: Nemanja Ilić brojao do 16

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 22:23

Fantastičan učinak levog krila Tuluza u pobedi nad Nantom sa 32:31. Samo jedan promašaj nekadašnjeg rukometaša Partizana koji je prvi strelac šampionata Francuske

Selektor Srbije Toni Đerona zadovoljno trlja ruke pred januarsko Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj. Orlovi igraju fantastično u svojim klubovima. Lazar Kukić je sve bolji u Dinamu iz Bukurešta, Petar Đorđić je uzdanica Benfike, Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev su sa Fukse Berlinom lideri u Bundesligi, Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek dobro guraju sa Vespremom, a partiju sezone pružio je Nemanja Ilić.

Njegov Tuluz u šampionatu Francuske je srušio lidera Nanta sa 32:31, a polovinu golova za tim koji s klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Srbije Danijel Anđelković, delo je kapitena Srbije. Pogodio je iskusno levo krilo 16 od 17 šuteva. Sa linje sedam metara je bio maksimalan – 8/8, dok je iz ige pogodio 8/9.

Izabrane vesti

Abdi Ajub je postigao šest golova, a Erik Balansijaga četiri u pobedničkom timu. Golman Tuluza, Belgijanac Džef Letens je imao 13 odbrana. Kod Nanta, koji igra sjajno ove sezone, pogotovo u Ligi šampiona (razbio je Kil sa 38:30) najbolji je bio Španac Valero Rivera sa osam golova, dok je Aleksandr Kavalsanti šest puta zatresao mrežu rivala.

Nemanja Ilić je sa 85 golova najbolji strelac u Francuskoj. Promašio je samo 22 puta, a ima procenat uspešnosti od 79,44, takođe najviše u ligi. Bivši rukometaš Partizana ima 10 golova više od Mohameda Sanada iz Nima.

Nedelja, 16.00: (6,75) Kretej (12,0) Monpelje (1,15)

Kapiten Srbije je već devet godina u Tuluzu, stigao je 2013. godine iz Partizana, a šest meseci je branio boje Barselone kao pozajmljeni igrač. Samo da ovako Ilić nastavi i u Katovicama u januaru naredne godine.



tagovi

Nemanja IlićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara