Fudbaleri Sijetla (@AFP)
Fudbaleri Sijetla (@AFP)

NFL: Sihoksi u bučnom gnezdu žele osvetu Remsima, meč stvoren za poen više

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 23:17

Prva utakmica petog kola šampionata igra se noćas (02.20) na Lumen fildu – Sijetl dočekuje divizijskog rivala iz Los Anđelesa. Gosti eliminisali Rasela Vilsona i drugove prošle sezone u "vajld kard" rundi plej-ofa

Nekada je bio divlji Zapad, a sada je strašni Zapad. Najbolji timovi NFL šampionata dolaze iz ovih dveju divizija AFC-a i NFC-a. Peti vikend otvaraju noćas (02.20) na stadionu Lumen fild Sijetl Sihoksi i Los Anđeles Remsi. Oba ljuta divizijska rivala trenutno gledaju u leđa Arizonu, jedinoj ekipi u NFL šampionatu sa maksimalne četiri pobede. Domaćin ima polovičan učinak, dok su Remsi posle fantastičnog starta i skora 3-0 proteklog vikenda lagano položili oružja na svom stadionu Sofaj u Ingluvudu od zahuktalih Kardinalse (20:37).

Ovi rivali sastaju se bar dva puta u sezoni, a u prošlom šampionatu su igrali tri puta. Skor je bio 2:1 za ekipu iz Los Anđelesa. U ligaškom delu je bilo 1:1, ali kada je bilo najvažnije u "vajld kard“ vikendu četa Šona Mekveja je dobila Sijetl sa 30:20. Prethodnih godina, Remsi su imali više uspeha u duelima sa Sihoksima. Krhka ofanzivna linija Pita Kerola teško izlazi na kraj sa sjajnim teklom, dvostrukim uzastopnim defanzivnim MVP lige Eronom Donaldom.

Izabrane vesti

02.20: (2,40) Sijetl Sihoks (14,0) Los Anđeles Rems (1,70)

Protekcija kvoterbeka Rasela Vilsona i ovaj put će biti ključ za Sijetl. Ako je ne bude bilo na visokom nivou, ako defanzivci često budu "sekovali" kvoterbeka, crno se piše domaćinu i pored "12. igrača", uvek bučne publike u popularnom gnezdu.

Očekuje se duel na veliki broj poena. Oba tima imaju elitne kvoterbekove koji vole da "puste“ ruku i da dugim loptama traže svoje mete. Rasel Vilson se oslanja na Di Kej Metkalfa i Tajlora Lokita, dok će Metju Staford da traži Kupera Kapa, Roberta Vudsa i veterana Dešona Džeksona.

Igra trčanjem je kod oba tima u drugom planu na startu sezone. Gosti su ostali pre početka šampionata bez startnog raning beka Kema Ejkersa, pa sada loptu nose Darel Henderson i pojačanje iz Nju Inglanda Soni Mišel.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Sihoksi posle penzionisanja čuvenog Maršona Linča nikako ne uspevaju da se vrate igru po zemlji. Kris Karlson je solidno rešenje, ali često se povređuje i retko kada završi celu sezonu. Kada njemu ne ide, onda sve zavisi od raspoloženja Rasela Vilsona.

Oba tima nemaju povređene igrače. Za Sihokse će biti dostupni i Karlos Danlap i Darel Tejlor koji su se povredili u nedelju u San Francisku, ali su spremni za duel da ljutim divizijskim rivalom.

Osim standardne ponude za prvi meč petog vikenda, Mozzart je za vas spremio i ponudu od devet fudbalera za igru tačdaun – da ili ne. Najveće šanse da poentira u domaćem timu daju se snažnom risiveru Di Kej Metkalfu – 1,90, a s druge strane najmanje kvota da će da postigne tačdaun ima slot risiver Kuper Kap – 1,70.

Pogledajte kompletnu ponudu za igru tačdaun – da ili ne, za duel u Sijetlu.


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalSijetl SihoksLos Anđeles RemsRasel VilsonMetju Staford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara