Jan Kozamernik (©CEV)
Jan Kozamernik (©CEV)

Ništa od derbija dana: Slovenci počistili Bugare

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 17:19

Vicešampioni Evrope bez većih problema obezbedili treću pobedu na Evropskom prvenstvu

Najavljen je meč kao derbi dana, ali nije u potpunosti opravdao očekivanja zbog potpuno dominacije jednog tima. Reprezentacija Slovenije je u borbi za drugu poziciju grupe B počistila selekciju Bugarske – 3:0 (25:18, 25:19, 25:21). Prvo mesto u ovoj grupi drže Italijani koji su bez poraza (3-0), Slovenija je iza sa tri pobede i porazom, a Bugari treći sa polovičnim učinkom 2-2.

Od starta su vicešampioni Evrope iz 2019. godine dali do znanja rivalima da su došli po sva tri boda. Slovenci su mnogo bolje servirali, držali su prijem na visokom nivou, a onda im je i organizacija napada bila olakšana. Sa svih strana su pretili Bugarima, pa je već na sredini seta bilo jasno da će teško Cvetan Sokolov uspeti da pogura saigrače ka nekom preokretu. On i Skrimov su jedini pokušavali da se nadigravaju sa Slovencima, ali su ispred sebe imali mnogo razigraniji tim. Čebulj je nanizao pet poena u prvom periodu, Kozamernik i Urnaut su dodali po četiri, pa je ovaj set završen rezultatom – 25:18.

Izabrane vesti

Sličnim tempom je utakmica nastavljena i u drugom setu. Čak se i rezultat na veoma sličan način kretao. Vodili su Slovenci 8:4, pa onda 16:10. Sigurnim koracima su išli ka dupliranju vođstva. A onda su u trećem setu samo potvrdili pobedu bez većih problema i neizvesnosti.  

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Klemen Čebulj sa 15 poena, pratio ga je sa jednim manje Tine Urnaut. Dvocifren je bio i Tonček Štern sa 11. Na drugoj strani najbolji je bio Cvetan Sokolov sa 12 poena.


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara