Slavlje odbojkaša Srbije (©FIVB)
Slavlje odbojkaša Srbije (©FIVB)

Nova maksimalna pobeda Srbije na SP! Odbojkaši gaze po planu, Portoriko bez šanse za iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 18:52

Izabranici Igora Kolakovića ponovo zabeležili trijumf bez izgubljenog seta - 26:24, 25:21, 25:16

Sija na semaforu u Katovicama još jedna maksimalna pobeda odbojkaša! Aleksandar Atanasijević i drugari uradili su baš ono što se od njih očekivalo, opravdali su ulogu favorita protiv Portorika i prilično brzo završilii posao u drugom kolu Svetskog prvenstva - 3:0 (26:24, 25:21, 25:16). Posle dve utakmice imaju šest bodova, šest osvojenih setova i nijedan izgubljen. Takav učinak im daje za pravo da se nadaju visokoj poziciji na rang listi koja se pravi pred osminu finala.

U sredu će Orlovi protiv Tunisa pokušati da sačuvaju maksimalan učinak, kako bi u pravom raspoloženju dočekali eliminacionu fazu. Podsetimo, dalje će proći 16 selekcija koje će biti rangirane po učinku. Prva dva mesta će zauzeti domaće ekipe Slovenije i Poljske, ako prođu dalje, a onda će se ređati ostale. Ukoliko Srbija bude imala svih devet bodova, kao i set razliku 9-0, onda će sigurno moći da izbegne najjače protivnike makar u osmini finala.

Izabrane vesti

Imali su izabranici Igora Kolakovića malo problema u prvom setu. Zapretili su im u završnici Portorikanci, koji su kao autsajderi imali priliku da igraju potpuno rasterećeno. Jakim servisima su poremetili primače Srbije, ali nisu uspeli da "otkinu" taj prvi set. Naša ekipa nije iskoristila tri set lopte pri rezultatu - 24:21, rival je stigao do izjednačenja, ali više od toga nije mogao.

U drugom setu je igra Srbije izgledala prilično bolje. Bilo je uspešnih blokova, lepog "kuvanja", snažnih i atraktivnih napada. Portoriko se držao do nekog trenutka, ali nije izborio neizvesnu završnicu. Orlovi su na krilima Aleksandra Atanasijevića, koji je bio napadački veoma raspoložen, završili posao onako kako su želeli. Lisinac i Podraščanin su bili opasni kroz sredinu i za njihovu igru protivnik nije imao rešenje.

Marko Podraščanin (FIVB)Marko Podraščanin (FIVB)

Treći čin je protekao bez ikakve drame. Selektor je pružio priliku i igračima sa klupe. Srbija je bila u ovom periodu veoma ubedljiva i sigurnim koracima je išla ka pobedi. Minute su upisali i Mašulović, Petković, Todorović, Krsmanović... Celu utakmicu je na klupi proveo Pavle Perić, zbog blaže povrede koju je doživeo pre utakmice, kao i Uroš Kovačević, koji će biti potreban svež za najvažnije bitke u nastavku.

Atanasijević je završio susret kao najefikasniji sa 12 poena, a pratio ga je Marko Ivović sa jednim manje. Po osam poena su upisali Lisinac i Petrić, dok je sedam na svom kontu imao slavljenik Marko Podraščanin. Za 35. rođendan dobio je najbolji mogući poklon - pobedu protiv Portorika.

SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Grupa A

Prvo kolo - subota

Srbija - Ukrajina 3:0

Tunis - Portoriko 3:0

Drugo kolo - ponedeljak

Srbija - Portoriko 3:0

20.30: Ukrajina - Tunis

Treće kolo - sreda

17.30: Srbija - Tunis

20.30: Ukrajina - Portoriko



tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.Aleksandar AtanasijevićIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara