Nikola Lukić (©MN Press)
Nikola Lukić (©MN Press)

Novi Beograd se ne zaustavlja: Posle Radulovića dogovorio se i sa Lukićem iz Radničkog

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.01.23. | 12:19

Biće to novi ozbiljan udarac za Kragujevčane...

Tradicionalno kup takmičenja donose iznenađenja, a srpski je senzaciju. Novi Beograd je bio apsolutni favorit u finalu, ali je drugu godinu uzastopce ostao bez prvog pehara što se deli u sezoni. Crvena zvezda je, mimo svih očekivanja, posle branioca krune Radničkog, skinula još jedan skalp. I možda ostvarila najveću pobedu u poslednjoj deceniji, još od one nad dubrovačkim Jugom na Banjici za titulu u Ligi šampiona.

Pokvarena je računica Novom Beogradu, ni ove godine neće osvojiti sve trofeje. U najboljem slučaju tim Živka Gocića može do triplete, ali poraz u finalu Kupa Srbije ne remeti mu dugoročne planove. Nastoji srpski šampion da dodatno unapredi ekipu za narednu sezonu, a prvi potez povukao je sklapanjem dogovora sa Markom Radulovićem. Ubrzo bi mogao da kapariše i drugog srpskog reprezentativca i dodatno oslabi kragujevački klub. U ofanzivi je Novi Beograd na Nikolu Lukića!

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, ponudio je novobeogradski sastav Nikoli Lukiću dvogodišnji ugovor, ali na "11. aprilu" imaju jednu dilemu: da li da ga "izvuku" iz Radničkog pre leta ili na potpis ugovora sačekaju kraj sezone. Ukoliko bi se finansijski najmoćniji klub u zemlji odlučio da pre završetka sezone angažuje đaka Partizanove škole vaterpola, morao bi da obešteti Radnički, jer Nikola Lukić ima ugovor i za iduću godinu.

Nikola Lukić je postigao dogovor sa Novim Beogradom oko ličnih uslova, sada preostaje da se dva kluba dogovore i pronađu najbolje rešenje, jer Radničkom zbog borbe za plasman na završni turnir Lige šampiona ne ide u prilog da ostane i bez drugog srpskog reprezentativca.

U Novom Beogradu su odlučili da okupe sve najkvalitetnije igrače koji igraju u srpskom prvenstvu. Pred početak tekuće sezone su iz Šapca angažovali Radoslava Filipovića i crnogorskog centra Sava Ćetkovića, sve začinili potpisima Alvara Granadosa i Dimitriosa Skupmakisa, a za narednu podižu ulog. Jer, riječki bombarder Marko Radulović i Nikola Lukić su se pokazali kao daleko najbolji materijal od igrača iz Superlige Srbije. Dve godine su najubitačniji napadački tandem Radničkog, jedinog tima koji je u šampionatu bio kadar da se sa novobeogradskim klubom nosi na duže staze i zakuva u seriji.

Ali, pitanje je hoće li biti i u narednom periodu, jer mogao bi da ostane bez tandema vrsnih strelaca.

Strategija Kragujevčana bila je da drže tim na okupu, da kroz kontinuitet napadaju trofeje i na drugačiji način pariraju Novim Beogradu, pošto u domaćim okvirima finansijski niko ne može da mu stane na crtu i porve se za potpise superstarova. Kako srpskih, tako i inostranih. Očigledno da klub kojim rukovodi Jugoslav Vasović više nije u stanju da zadrži najbolje igrače.

Vreme će pokazati da li je uzrok nemogućnost da ni približno finansijski parira – solventnost bi se mogla odraziti na rad celog kluba, što bi bio daleko veći problem za kompletnu sliku srpskog vaterpola – vicešampionu Evrope ili Kragujevčani imaju asa u rukavu i planiraju da se totalno okrenu radu sa mlađim kategorijama i izbacivanju bisera. U minulom periodu stvorili su jaku bazu, kvalitetno radili sa mladima, koji su bili nosioci u mlađim reprezentativnim uzrastima. Dobar primer upravo je Marko Radulović, najkorisniji igrač Svetskog prvenstva za juniore u Pragu, na kome je Srbija osvojila zlato pod komandom Uroša Stevanovića.

Radnički će na leto biti na raskrsnici, gradiće ekipu ispočetka. I ako je zamisao kluba da osveži ekipu i prostruji mlada, sveža krv, biće neophodno da angažuje i jedno do dva proverena imena, kako bi mladi igrači brže rasli, sazrevali i učili od mentora u bazenu.

Kako god, Kragujevčanima sledi veliki remont. Bez Marka Radulovića su ostali, a sva je prilika i bez Nikole Lukića. Takav ishod je sve izvesniji, jer sa Novim Beogradom boriće se za evropsku titulu i na dnevnom nivou deliti bazen sa asovima poput Dušana Mandića, Alvara Granadosa, Nikole Jakšića, Angelosa Vlahopulosa, Strahinje Rašovića... Ako svi ostanu na okupu, jer dolasci Marka Radulovića i Nikole Lukića doneli bi promene. Igrači takvog kalibra nisu za rotaciju i popunjavanje rupa.

Novi Beograd definitivno je promenio odnos snaga na srpskom i međunarodnom tržištu, i minimalan broj klubova moći će da zadrži najbolje igrače kada za njih zagrizu.


tagovi

vaterpoloNikola LukićVK RadničkiVK Novi Beogradvaterpolo SrbijaVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara