Jovović i Podraščanin (©MN Press)
Jovović i Podraščanin (©MN Press)

Obračun Jovovića i Podraščanina: Na Fajnal-foru Kupa Italije može biti samo jedan

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 13:35

Trentino i Verona se sastaju od 20.30 u četvrtfinalnom duelu

Navikli su godinama da igraju sa iste strane mreže u reprezentativnom dresu, a večeras će morati da budu u protivničkim taborima. Pauze za odbojkaše u Italiji nema, pa već trećeg dana nove godine možemo da uživamo u okršaju dva srpska igrača Nikole Jovovića i Marka Podraščanina, koji brane boje Verona i Trentina.

Njihovi timovi sastaće se večeras od 20.30 u četvrtfinalu Kupa Italije. Ovo je eliminacioni duel, a ko pobedi učestvovaće na Fajnal-foru, koji je na programu 27. i 28. januara u Bolonji.

Izabrane vesti

Trentino već dugo čeka trofej u ovom takmičenju. Poslednji je osvojio 2013. godine - bio je to drugi uzastopni, a treći u Kupu u poslednje četiri godine. Posle toga je počeo dugačak post, koji traje i dalje... S obzirom na to da su Podraščanin i drugari u odličnoj formi i da cele sezone igraju sjajno u svim takmičenjima, sada imaju prilično velike šanse da dođu do tog trofeja posle 11 godina.

Prva prepreka im je ekipa Verone, u kojoj na poziciji dizača igra Nikola Jovović. Ta dva tima su se već srela u trećem kolu prvenstva Italije i tada je Trentino slavio maksimalnim rezultatom. Ekipa iz Trenta je aktuelni šampion Italije, trenutno drži vodeće mesto u domaćem prvenstvu (skor 11-1), neporažena je i u Ligi šampiona, pa je sasvim logično i favorit na današnjem susretu. Verona je na osmom mestu u Superligi sa polovičnim skorom 6-6.

Za Podraščanina biće ovo 15. učešće u Kupu Italije - tri puta se radovao zbog pobede. Bilo je to 2009. se Lubeom i 2018. i 2019. sa Peruđom. Četvrti pehar će pojuriti kao kapiten Trentina.

U preostalim utakmicama sastaju se Monca - Lube, Pjaćenca - Milano i Peruđa - Modena. Trofej brani Pjaćenca koja je prošle godine napravila veliko iznenađenje - prvo savladala Peruđu, a onda u finalu i Trentino.

ČETVRTFINALE KUPA ITALIJE ZA ODBOJKAŠE

Sreda

20.00: Monca - Lube

20.30: Pjaćenca - Milano

20.30: Trentino - Verona

Četvrtak

20.30: Peruđa - Modena


tagovi

Nikola JovovićMarko PodraščaninTrentinoOK Verona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara