(CEV)
(CEV)

Odbojkaši 2/2, osmina finala je rešena

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 20:18

Plava četa savladala i Belgijance

Sjajno su srpski odbojkaši otvorili Evropsko prvenstvo!

Nakon pobede protiv autsajdera Švajcarske u prvom kolu, izabranici Igora Kolakovića su večeras savladali i znatno ozbiljniju selekciju Belgije u drugom meču grupne faze.

Izabrane vesti

Srbija je u Peruđi slavila 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20) i praktično rešila pitanje plasmana u osminu finala. Podsetimo, u grupi su još favorizovani domaćin Italija, ali i Nemačka i Estonija protiv kojih će Srbija moći da uveća bodovni saldo i izbori što bolju poziciju pred nokaut fazu. Belgija je posle poraza od domaćina u prvom kolu i dalje bez pobede i čeka je grčevita borba za osminu finala.

Dražen Luburić je večeras počeo u prvoj postavi na poziciji korektora da bi ga sredinom drugog seta zamenio Aleksandar Atanasijević i preuzeo ulogu lidera. Iako su Belgijanci poveli na startu meča i imali nešto bolji servis, brzo se Srbija konsolidovala i rezultat je uglavnom bio u egalu. Kada je Belgija povela 21:19, Kolaković je tražio tajmaut posle kojeg su usledile dve greške rivala i Srbija je zaigrala najbolje kada je najpotrebnije. Proradio je u finišu seta i blok, a set loptu je iskoristio danas jako raspoloženi primač Pavle Perić.

Belgijanci su uzvratili u drugom setu, odlično ga otvorili i stekli osetnu prednost. Srbija je promenila koeketora na pet poena zaostatka ali protivnik nije prokockao visoko vođstvo. Rutinski su Belgijanci privel set kraju i izjednačili.

Ključni je bio treći set. Mnogo bolje su funkcionisali servis i blok i našem timu, Podraščanin i Krsmanović su ispratili Perića i Atanasijeviča i Srbija je otišla na 20:16. Nije ispustila tu prednost i opet je povela u setovima. Krenuli su Belgijanci na sve ili ništa u četvrtom setu ali je Srbija zadržala na 18:17 napravila seriju 4:1 kojom je prelomila pitanje pobednika.

Atanasijević i Perić su osvojili po 15 poena, a srednjaci Podraščanin i Krsmanović zajedno 19. Naše odbojkaše već sutra čeka najteži posao u grupi i okršaj protiv domaćina Italije.

GRUPA A

Srbija - Belgija 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20)

Večeras: Italija - Estonija

Sutra: Švajcarska - Nemačka



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara