(©CEV)
(©CEV)

Odbojkaši Srbije daleko od najjačih klubova, samo Marko Podraščanin u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 08:10

Ono što raduje jeste prilika za Nemanju Mašulovića, Pavla Perića i Aleksandra Nedeljkovića da zaigraju u prvenstvu Italije

Odbojkašice Srbije već znaju šta ih čeka narednog leta - prvo Liga nacija, a onda učešće na Olimpijskim igrama. Za razliku od njih - kolege iz muške reprezentacije neće moći da budu potpuno mirne i spokojne do sledećeg okupljanja, jer nisu uspele ove godine da obezbede vizu. Biće posvećeni odbojkaši klupskim obavezama tokom narednih meseci, ali će u njima ostati osećaj neizvesnosti kad je reprezentacija u pitanju...

Izabranici Igora Kolakovića su trenutno deveti na FIVB rang listi i ukoliko budu uspeli u preliminarnoj fazi Lige nacija da zadrže to mesto onda će rezervisati mesta u avionu za Pariz. Ako ih preskoče glavni pratioci, onda će i treći put za redom propustiti najveću sportsku planetarnu smotru.

Izabrane vesti

Svakako je pred njima važna klupska sezona - koja će biti priprema za veoma bitnu Ligu nacija, a možda i za Olimpijske igre. Pravi je trenutak da se baci pogled na spisak klubova i takmičenja u kojima će naši igrači učestvovati u narednih sedam meseci.

Ako se pogleda roster koji je predstavljao Srbiju na Evropskom prvenstvu i na kvalifikacionom turniru u Japanu - zanimljivo je to što će od 14 igrača samo Marko Podraščanin sigurno igrati u Ligi šampiona u dresu Trentina. Šansu da do najjačeg evropskog takmičenja dođe ima i Miloš Krsteski, koji će sa ekipom Partizana učestvovati u kvalifikacijama.

Ono što može da raduje jeste prilika za tri igrača iz mlađe garde da osete kako je igrati u Italiji. Tu šansu su dobili Aleksandar Nedeljković, Pavle Perić i Nemanja Mašulović. Bivši srednji bloker Fridrihshafena Nedeljković pojačao je Ćisternu, baš kao i Perić koji je stigao iz Fenerbahčea. Mašulović je opremu ACH Voleja zamenio Katanijom - novim članom Serije A.

Dizač Vuk Todorović je takođe napustio ACH Volej, a ove sezone predvodiće poljski Čarni Radom (zajedno sa korektorom Nikolom Meljancem). Njegovog kolegu sa iste pozicije Aleksu Bataka čeka epizoda u nemačkom Fridrihshafenu. Iako ga ovog leta nije bilo u reprezentaciji - očekuje se da naredne godine ponovo bude u konkurenciji, pa je važno pomenuti i da će Nikola Jovović ove sezone organizovati igru u Veroni.

Kad su vodeći korektori u pitanju - Dražen Luburić je napustio Rusiju i otišao u Tursku, tačnije u Fenerbahče. Atanasijević se ranije oprostio od Belhatova, a karijeru bi trebalo da nastavi u kineskom Šangaju. Prema pisanju bugarskih medija po završetku sezone u Aziji, otići će u Lokomotivu Novosibirsk.

Podraščanin će sa Trentinom braniti titulu u Italiji, a Petar Krsmanović se vraća u ekipu Gasprom Jugre, u kojoj će biti zajedno sa Milanom Katićem. Libero Milorad Kapur će se posle uspešne misije sa Partizanom ponovo otisnuti preko granice i oprobati u Parizu.

Iskusni primački tandem Uroš Kovačević - Marko Ivović igraće u Rusiji. Kapiten reprezentacije je novi član Ural Ufe, a Ivović nastavlja saradnju sa Dinamom LO. Novi izvazov čeka nešto mlađeg primača - Mirana Kujundžića, koji je pojačao Galatasaraj.

Još jedan igrač koji nije bio tu ove godine, a očekuje se da se vrati u sastav od maja je Srećko Lisinac. Čim bude potpuno oporavljen od operacije leđa - očekuje se da pokaže šta zna u Projektu iz Varšave. U Poljsku se vratio posle uspešne epizode u Italiji i osvojenog skudeta.

Selektor Igor Kolaković od odlaska iz Aluron Varte prošle godine fokusiran je samo na reprezentaciju Srbije, pa bi i u sledećih sedam meseci trebalo da ima dovoljno vremena da prati kandidate i sprema taktiku za važnu godinu koja predstoji. Naravno, pored navedenih igrača u tekstu ima još onih koji zaslužuju da se nađu u širem krugu kandidata. Na njih će sigurno obratiti pažnju stručni štab u narednom periodu.

KLUBOVI ZA PREDSTOJEĆU SEZONU

Vuk Todorović - Čarni Radom (Poljska)

Aleksa Batak - Fridrihshafen (Nemačka)

Aleksandar Atanasijević - Šangaj (Kina)

Dražen Luburić - Fenerbahče (Turska)

Milorad Kapur - Pariz (Francuska)

Miloš Krsteski - Partizan (Srbija)

Marko Podraščanin - Trentino (Italija)

Petar Krsmanović - Gasprom Jugra (Rusija)

Aleksandar Nedeljković - Ćisterna (Italija)

Nemanja Mašulović - Katanija (Italija)

Marko Ivović - Dinamo LO (Rusija)

Uroš Kovačević - Ural Ufa (Rusija)

Pavle Perić - Ćisterna (Italija)

Miran Kujundžić - Galatasaraj (Turska)


tagovi

odbojkaški savez srbijeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMarko PodraščaninAleksandar Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara