Aleks Dujšebajev (©Reuters)
Aleks Dujšebajev (©Reuters)

Ostao evropski krem: Repriza finala iz Kelna već u četvrtfinalu, sudar velikana u Monpeljeu

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 14:48

EHF Liga šampiona: Kjelce čeka Magdeburg (18.45), a Monpelje Kil (20.45) u prvim mečevima četvrtfinala

Nije bilo iznenađenja u prvoj nokaut fazi Lige šampiona. Najboljih osam klubova Evrope ostalo je u trci za četiri mesta na završnom turniru evroelite koji se tradicionalno sredinom juna igra u Lankses areni u Kelnu.

Magdeburg je na pragu titule u Nemačkoj, a jedan je od favorita za odbranu trona i na Starom kontinentu. Tim Beneta Vigerta čeka jedan od derbija četvrtinala sa Kjelceom, dvostrukim uzastopnim vicešampionom Evrope.

Izabrane vesti

Biće ovo repriza finala iz Kelna prošlog juna, kada je nemački tim slavio u epskom meču posle produžetaka sa 30:29. Ovim timovi su igrali i u polufinalu Supergloba u Saudijskoj Arabiji sredinom novembra prošle godine i opet je Magdeburg bio bolji u polufinalu, dobio je sa 28:24, da bi u borbi za pehar savladao Fikse Berlin i odbranio nezvaničnu svetsku krunu.

18.45: (2,10) Kjelce (8,00) Magdeburg (2,00)

Tim Talanta Dujšebajeva nije briljirao u grupnoj fazi Lige šampiona, ali je glatko u dvomeču plej-ofa izbacio danskog prvaka GOG Gudme. Magdeburg se direktno plasirao u četvrtfinale. Ima 12 vezanih pobeda, više od dva meseca niko nije uspeo da se odupre šampionu Evrope u svim takmičenjima, još od poraza od Hanovera (27:28) 18. februara. Opet sujeverni Vigert mora da pušte bradu (ne brije se dok njegov tim pobeđuje).

Kjelce će imati veliki huk s tribina u prvom meču (18.45) u Poljskoj. Zbog povreda nedostajeće levi bek Simon Šićko. Aleks Dujšebajev i Andreas Volf su uzdanice tima, a igraće i desno krilo Benoa Konku koji je imao problema sa zakonom posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Volf se poslednjih nedelja dovodio u vezu sa Magdeburgom iako ima ugovor sa najboljim poljskim klubom do 2028.

Magdeburg će biti bez Nikole Portnera koji je suspendovan zbog navodnog dopinga. U sjajnoj su formi Skandinavci - Gisli Kristjanson, Omar Ingi Magnuson, Jonas Smarason, Feliks Klar i pivotmen Saugstrup. Za vikend je glatko pobeđen Flensburg u gostima sa 32:29 i napravljen veliki korak ka tituli u Nemačkoj, posebno posle kiksa Fikse Berlina protiv Kila (32:32).

20.45: (2,30) Monpelje (8,00) Kil (1,85)

Još jedan derbi velikana igra se u Monpeljeu. Na noge francuskom vicešampionu stiže Kil (20.45). Oba tima imaju loše sezone u svojim šampionata, opet gledaju u leđa Pari Sen Žermenu i Nantu, dok Zebre ne mogu do titule ni Lige šampiona u Bundesligi, pa će naredne sezone morati u Ligu Evrope. Nikad slabija sezona za ekipu Filipa Jihe, pa bi odlazak u Keln bio melem na rane za oba kluba.

Monpelje se mučio sa Zagrebom u plej-ofu za četvrtfinale, dok je Kil kao lider grupe izborio direktan plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

18.45: (2,10) Kjelce (8,00) Magdeburg (2,00)

20.45: (2,30) Monpelje (8,00) Kil (1,85)

Četvrtak

18.45: (1,30) Vesprem (9,00) Olborg (4,40)

20.45: (2,20) PSŽ (8,00) Barselona (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK MagdeburgRK KjelceBenet VigertRK MonpeljeRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara