Rafaela Foli (CEV)
Rafaela Foli (CEV)

Osvojila sve sa Koneljanom, pa odlazi u Moncu: Rafaela Foli blokerski par sa Jovanom Stevanović

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 19:03

Posle srpske igračice na istoj poziciji stiže i reprezentativka Italije

Odbojkašica Rafaela Foli (31) osvojila je sijaset medalja u dresu Koneljana, a od naredne sezone preći će u ekipu koja je upravo od Imoka poražena u finalu prvenstva Italije.

Na zvaničnom sajtu Monce objavljeno je da je stigla iskusna igračica na poziciji srednjeg blokera, koju smatraju jednom od najboljih na svetu.

Izabrane vesti

"Ponosni smo što je prihvatila naš poziv", rekao je sportski direktor Klaudio Bonati. "Ona je vrhunski sportista koji se može pohvaliti velikim iskustvom kako u italijanskom šampionatu, tako i na međunarodnom nivou. Sigurni smo da će zajedno sa novim saigračicama doneti određeni skok u kvalitetu".

Italijanska odbojkašica je srećna zbog novog izazova u karijeri.

"Posle šest godina provedenih u Koneljanu, mislim da je Monca pravi klub u kome ću doživeti novu avanturu koju čekam sa velikim entuzijazmom", rekla je Rafaela Foli za klupski sajt. "Finale i borba za skudeto sa Koneljanom pokazali su vrednost ovog kluba. Imam nekoliko prijateljica koje tu igraju, između ostalog Alesija Oro, koja mi je potvrdila da je tu veoma dobro".

Navikla je Italijanka da pleše pored mreže na krilima sjajnih navijača koje ima Imoko.

"Finalna serija je bila veoma uzbudljiva, rasprodata dvorana, fantastično okruženje za igranje... Takve emocije sam navikla da doživljavam samo u Koneljanu, nisam mislila da ću naći nešto slično u novom klubu. Verujem da će puna Monca Arena stvarno biti naš osmi igrač na terenu, zato pozivam navijače da dolaze na utakmice u što većem broju. Bilo je neverovatno igrati finale u Monci, nadam se da ću to ponovo doživeti i sledeće godine", podvukla je Rafaela Foli.

Pre srednjeg blokera reprezentacije Italije, u klub je stigla srpska odbojkašica Jovana Stevanović. Njih dve pokrivaju isto poziciju - srednjeg blokera.


tagovi

OK MoncaImoko KoneljanoRafaela FoliJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara