(©FIVB)
(©FIVB)

Otrežnjenje Orlova u Tokiju! Bolan poraz od Japana, čekaće se verovatno poslednja šansa za OI

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 13:46

Odbojkaši Srbije izgubili važan meč u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Već na prvom od tri ključna ispita odbojkaši Srbije su pali. Želeli su iznenađenje, korak napred ka Parizu, veliku pobedu, a dobili su otrežnjenje... Japan je pred domaćim navijačima Orlovima naneo bolan poraz, nadigrao ih je u svim elementima i šanse Srbije za odlazak na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira sveo na čistu teoriju - 3:0 (25:17, 25:14, 25:22).

Preostalo je da sve ekipe odigraju u Tokiju još po dva meča. Kolakovićevi izabranici imaju skor 3-2 na četvrtoj poziciji, a u poslednja dva kola se sastaju sa Amerikom i Slovenijom. Ukoliko bi ostvarili dve pobede - što će biti pakleno teško, uz dva poraza domaćina - mogli bi do druge pozicije koja vodi na najveću sportsku planetarnu smotru. Ali, takav rasplet deluje miljama daleko.

Izabrane vesti

Trenutno su Amerikanci prvi sa skorom 5-0, slede Slovenci i Japanci sa učinkom 4-1. Te tri ekipe bi trebalo i da odluče o vizi, ukoliko Orlovi ne naprave čudo.

Svakako odbojkašima Srbije ostaje poslednja šansa za plasman na OI - preko rang liste. Pet reprezentacija će biti određeno u junu naredne godine, posle preliminarne faze Lige nacija. Prednost će imati kontinenti koji do tada ne budu imali kvalifikovane reprezentacije, a posle toga će se ređati najbolji timovi sa liste. Sada je naš nacionalni tim na devetoj poziciji.

O današnjem susretu sa Japancima teško je reći nešto pozitivno. Iako je to selekcija koja je četvrta na rang listi i koja igra na domaćem terenu ovaj turnir, ujedno ekipa koja je uzela bronzu u Ligi nacija - svakako nije prijatno kada vas na ovakav način nadigra.

Ni blizu nisu bili naši odbojkaši - na kratko su zapretili u ranoj fazi trećeg seta, ali to je bilo sve. Prvi i drugi period protekli su u potpunoj dominaciji Japanaca. Radili su šta su hteli i demonstrirali koliko su kvalitetniji u ovom trenutku.

Bili su mnogo bolji u napadu, opasniji na servisu, energičniji i uspešniji u odbrani, sigurniji na bloku, mnogo manje su grešili... Radili su baš sve što je bilo potrebno za pobedu.

Predvodio ih je Nišida sa 16 poena, a pratili su ga Išikava i Takahaši sa po 14. U sastavu Srbije nijedan igrač nije došao do dvocifrenog učinka. Ivović, Kujundžić i Atanasijević zabeležili su po šest poena.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

GRUPA B

Turska - Finska 3:2 (25:22, 25:23, 23:25, 23:25, 15:8)

Tunis - Egipat 2:3 (25:15, 25:13, 21:25, 27:29, 9:15)

SAD - Slovenija 3:1 (25:18, 21:25, 25:20, 25:18)

Japan - Srbija 3:0 (25:17, 25:14, 25:22)


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara