Uroš Kojadinović (©MN Press)
Uroš Kojadinović (©MN Press)

Partizan na otvaranju SEHA lige ide na noge petostrukom šampionu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 11:41

Crno-beli nemaju šta da izgube danas (18.00) protiv Vardara u dvorani Jane Sandanski na startu regionalnog takmičenja

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Makedonski rukometni šampion Vardar počeo je SEHA ligu neočekivanim porazom od Tatran Prešova, ali će povratak na pobedničke staze tražiti pred svojom publikom, kao veliki favorit protiv beogradskog Partizana danas (18.00).

Izabrane vesti

Skopski crveno-crni, koji su pet puta osvojili SEHA-ligu, prvi put posle decenije su izgubili utakmicu od kluba iz Slovačke, ali ovaj neuspeh posle toga možda i nije toliko koban, jer prva pozicija na tabeli u Grupi B znači susret sa mađarskim Vespremom u nokaut fazi i eventualno polufinale.Vredi napomenuti da je Vardar tokom gostovanja u Prešovu bio bez nekoliko rukometaša, ali se u ovom meču očekuje da će trener Vlado Nedanoski će kao glavnog aduta imati prvo krilo Dejana Manaskova, koji je takođe od pomoći u rosteru i rotaciji ekipe iz Skoplja. Problem je pozicija desnog beka.

Tomislav Jagurinovski se povredio na SP 2023 i nije siguran za nastup, a Kuni Morales se požalio na povredu u Tatranu, pa je trener morao da eksperimentiše sa novim pojačanjem Leonardom Dutrom na ovom mestu i dilema je ko će nastupiti u meču sa Beograđanima.

Partizan je mlad i perspektivan tim, igra moderan i brz rukomet. Za dva treninga moramo da spojimo neke stvari i da budemo spremni za meč“, rekao je trener Vardara Vlado Nedanovski na konferenciji za novinare.

Kada je reč o Partizanu, radi se o mladom timu koji predvodi trener Dario Krželj. Perjanice ekipe su 22-godišnji desni bek Uroš Kojadinović, dok je najveći potencijal srednji bek, kapiten Nikola Zečević. Tu su i levi bek Stefan Petrić i golman Andrej Trnavac.

Uvek je izazov igrati protiv timova iz regiona, tako da se radujemo meču u Skoplju. Vardar 1961 je poznato ime u svetu rukometa, tim sa dugom istorijom. Očekujem kvalitetnu utakmicu i nadam se da će moji igrači pokazati karakter, biti koncentrisani i pobediti“, kaže trener crno-belih Dario Krželj.

18.00: (1,12) Vardar (13,0) Partizan (7,75)

Utakmica između Vardara i Partizana igra se u dvorani SC „Jane Sandanski“ u Skoplju. U dosadašnjoj istoriji dva kluba su odigrala tri utakmice jedan protiv drugog, sve tri je pobedio makedonski tim. Poslednji meč između njih datira iz 2015. godine i to je prijateljski meč koji je završen rezultatom 40:28 za Vardar, dok su druga dva iz SEHA lige, iz sezone 2013/14 i rezultat je bio 28:27 i 33:26.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI

SEHA LIGA - 2. KOLO

Sreda

18.00: (1,12) Vardar (13,0) Partizan (7,75)



tagovi

SEHA ligaRK PartizanRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara