Rikardo Kalvo Mancano i Bojan Janić (©Tviter OK Partizan)
Rikardo Kalvo Mancano i Bojan Janić (©Tviter OK Partizan)

Partizan na poziciji organizatora igre doveo Kubanca, koji je bio osuđen za silovanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 11:01

U pitanju je dizač Rikardo Kalvo Mancano

Moralo je nešto da se menja u crno-belom taboru. Partizan je od starta sezone imao velike probleme sa organizacijom igre, pa je sasvim logično rešenje dolazak novog dizača.

Na Tviteru je objavljeno da je u odbojkaški klub stigao Kubanac Rikardo Kalvo Mancano.

Izabrane vesti

On je poznat srpskoj javnosti jer je u prošlosti igrao za Radnički i Spartak iz Subotice. U karijeri je još bio u klubovima na Kubi, u Libanu, Kini i Turskoj. Rođen je 1996. godine, a u Partizan stiže iz Diveli Beledijespora.

Ono što upada u oči kada se ukuca njegovo ime i prezime na interenet pretraživaču nisu sportski uspesi, već vesti o osuđivanju zbog silovanja.

Naime, petorica odbojkaških reprezentativaca Kube osuđena su zbog silovanja u Finskoj, tokom turnira Svetske lige u Tampereu 2016. godine. Četvorica igrača, među kojima je i kapiten Rolando Sepeda Abreu, osuđena su na četiri godine zatvora, dok je petom kazna kraća za pola godine.

Pored kapitena Kube, osuđeni su i Alfonso Gavilan, Rikardo Kalvo Mancano, Osmani Urijarte Mestre i Luis Sosa Sijera. Oni su uhapšeni u Tampereu 2. jula, zajedno sa još trojicom saigrača, pošto je jedna devojka prijavila da su je silovali u hotelu u kojem je odseo kubanski tim.

Dvojica igrača su puštena iz pritvora vrlo brzo posle hapšenja, dok je jedan pušten nešto kasnije i ta trojica su oslobođeni optužbi. Igrači koji su osuđeni na zatvorske kazne morali su da plate i 24.000 evra kompenzacije žrtvi.

Zbog svega ovoga Rikardo Kalvo Mancano nije igrao na Olimpijskim igrama 2016. u Riju...

Morao je da se odrekne i ugovora za sezonu 2016-2017, koji je potpisao sa grčkim PAOK-om. Kazna mu je u jednom trenutku smanjena na tri i po godine, a zatim i na samo godinu, pa je 2017. pušten na slobodu.



tagovi

OK PartizanBojan JanićOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara