(DENIS DUKOVSKI / RK VARDAR 1961)
(DENIS DUKOVSKI / RK VARDAR 1961)

Partizan pokazao talenat, ali nije mogao protiv iskustva Vardara

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 19:59

Crno-beli pali na gostovanju u Skoplju u SEHA ligi – 31:26

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Rukometaši Partizana doživeli su poraz na gostovanju Vardaru na otvaranju nove sezone SEHA lige, u meču u kojem su se crveno-beli borili veći deo meča, a izgubili zbog nekoliko praznih minuta – 31:26.

Izabrane vesti

Beogradski crno-beli su bili ravnoprava protivnik velikom favoritu, pa izabranici Darija Krželja sigurno nisu razočarali svoje navijače. Iako je Vardar u više navrata bežao na razliku od četiri gola, Partizan se stalno vraćao u igru, a pitanje pobednika rešavalo se od 41. do 51. minuta kada je domaćin imao čvrstu odbranu koja je blokirala sve napada gostiju.

U tom periodu Vardar je napravio seriju od 5:1. Bilo je 21-21, pa je Vardar, vođen odličnom odbranom koja je blokirala dva šuta, ali i golmanom Martinom Tomovskim, uspeo da ode na 26:22 i tu je meč već bio završen, poznajući iskustvo domaćina. Dok se gradila serija, u listu strelaca Vardara upisana su četiri različita igrača, a to su bili vrlo iskusni makedonski reprezentativci Manaskov, Taleski, Stoilov. Srpski klub zbog tog pada nije uspeo da iskoristi dobru partiju golmana Andreja Trnavca, koji nakraju je zabeležio 14 odbrana.

Kod Vardara prvo ime meča bio je Filip Taleski sa devet golova, ispred povratnika Dejana Manaskova sa osam, dok je Stojanče Stoilov postigao sedam. Svoj dan imao je i golman Martin Tomovski sa 13 odbrana. Kod Partizana najbolji je bio Nikola Zečević sa sedam golova, Ivan Micić je imao 5/5, dok je Uroš Kojadinović završio sa četiri precizne realizacije.

Partizan sledeću utakmicu u SEHA ligi igra na svom terenu poslednjeg dana februara, kada ponovo igra sa Vardarom, a zatim su u martu na programu dva susreta protiv Tatrana Prešova. Novina u regionalnom takmičenju je da sve ekipe idu u narednu fazu.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

SEHA ligaRK PartizanRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara