Stefan Gak (©MN Press)
Stefan Gak (©MN Press)

Partizan posustao u derbiju, pa dobio drugi meč dana: Crno-beli pred plasmanom u grupnu fazu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 19:34

U kvalifikacijama za Kup Evrope polovičan i valjevski Valis...

Malo kome se to sviđa, ali od igranja dve utakmice u danu tokom kvalifikacija se ne odustaje. Neretko timovi kalkulišu, dobro izvagaju i treneri budu primorani da odmore igrače. Miloš Korolija je derbi meč sa Savonom odigrao bez Petra Smiljevića, jednog od najboljih igrača, crno-beli su izgubili od Italijana (15:10), ali dobili onaj daleko važniji duel protiv francuskog Seta (17:7).

Sedmostruki evropski prvak ima pozitivan učinak u kvalifikacijama, trijumfovao je u dve utakmice – u prvom kolu posle peteraca – i pobedom nad Duizburgom, domaćinom turnira, u poslednjem kolu bi izvadio kartu za grupnu fazu Kupa Evrope. I to u delikatnom trenutku po klub. Crno-beli su se finansijski jedva skrpili za odlazak u Nemačku, a pride više ne mogu da treniraju na „Banjici“, jer u bazenu ne rade filteri.

Izabrane vesti

Ništa od tih dešavanja nije uticalo na ekipu Miloša Korolije. Deklasirala je Set, a stratega crno-belih posebno mogu da raduju igre momaka koji su budućnost kluba – Marka Dimitrijevića i Luke Gladovića. Postigli su po tri gola u drugom meču dana, podjednako efikasni su bili i crnogorski vaterpolisti Nikola Giga i Vuk Drašković. Francuzi nijednoga trenutka nisu bili u igri, nisu bili u stanju da pariraju beogradskom sastavu i nanesu mu poraz.

Drugačija je priča bila protiv Italijana. Savona je jedan od favorita za trofej u drugom po snazi evropskom takmičenju, i to je dokazala u ovim kvalifikacijama. Do sada igra bez greške, a prelazak u manju sredinu prijao je Pjetru Filjoliju. Godinama unazad bio je član Pro Reka, podizao je pehare Lige šampiona i u smiraj karijere prešao u Savonu, gde je jedna od glavnih napadačkih opcija. Mrežu Partizanovog gola tresao je sedam puta i najzaslužniji je za novi trijumf.

Poput crno-belih u danu sa duplim programom polovičan je bio i Valis. Klub iz Valjeva nije imao značajnijih problema protiv Dinama iz Bukurešta (17:7), prošetao se do pobede i sačuvao snagu za večernji termin, međutim, Noazi la Sek je bio prejak (14:11). Nikola Brkić maltretirao je rumunsku ekipu, dao je četiri gola, jedan manje dopisali su Dragoljub Rogač i Aleksandar Kovačević. Sva trojica su imali zapažen učinak i protiv Francuza, ali nisu imali lek za Aleksa Bouvena. Američki šuter je lansirao sedam projektila i udaljio Valis od grupne faze.



tagovi

LEN Kup EvropeVK PartizanVK Valis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara