Nikola Zečević (©Starsport)
Nikola Zečević (©Starsport)

Partizan pregazio mladi tim Vesprema, SEHA dobija novog šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 19:27

Crno-beli rukometaši ubedljivo slavili protiv mađarskog tima na Banjici sa 39:24 (21:11) u prvom meču plej-ofa za plasman na završni turnir regionalnog takmičenja u Sankt Peterburgu

Partizan je razbio Vesprem sa 39:24 (21:11) u prvom meču plej-ofa SEHA lige. Ovo bi bila senzacija na prvi pogled, ali ako se zna da je mađarski velikan došao na Banjicu sa mladim timom, bez ijednog prvotimca i bez trenera Momira Ilića, jasno je ovo očekivani rezultat.

Najbogatiji klub na svetu je najavio da će i u revanšu za sedam dana da igra sa istim snagama, pa je jasno da su crno-beli jednom nogom u četvrtfinalu što je korak do završnog turnira u Sankt Peterbugu, gde bi rival trebalo da bude ruski Permski medvedi. Kažemo trebalo, jer se u ovoj ligi nikad ništa ne zna, pa i ostaje pitanje hoće li biti završnice u Rusiji i da li će biti dozvoljeno klubovima iz regiona da odmere snage sa timovima iz ove zemlje, ali i Belorusije.

Izabrane vesti

Partizan je bio poslednji u Grupi B, ali je na kraju dobio najlakšeg rivala u plej-ofu. Poigravali su se crno-beli sa rivalom, razlika u kvalitetu je bila evidentna od starta meča. I Dario Krželj, trener srpskog vicešampiona, promešao je karte, dao priliku i rukometašima koji nemaju veliku minutažu u domaćem šampionatu. Odlično je priliku iskoristio srednji bek Veljko Popović. Najbolji igrač crno-belih ove godine, Stefan Petrić, nije ni ulazio u igru. Odmoirio ga je Krželj za mečeve u Superligi i Kupu Srbije.

Četvrtak, 19.05: (1,17) Flensburg (12,0) Lajpcig (6,25)

Na golu je carevao Andrej Trnavac, kapiten Nikola Zečević, posle nekoliko loših mečeva, pre svega je razočarao protiv Vojvodine pre tri dana u derbiju domaćeg prvenstva, sada je bio motor tima, pogotovo u prvih 30 minuta, kada su crno-beli stvorili dvocifrenu prednost (21:11).

Kapiten Zečević je bio najefikasniji sa osam golova. Po pet pogodaka, bez promašaja, delo su Veljka Popovića i pivotmena Ivana Mićića, dok su se Nemanja Jović i Vuk Lazić po četiri puta upisali u listu strelaca. Andrej Trnavac je imao osam odbrana, a Ivan Mihajlov dve.

Kod gostiju je najbolji bio Marko Eklemović, sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i Mađarske Nikole. Levi bek je postigao sedam golova i to bez promašaja. Kristijan Mikler je imao četiri intervencije na golu mađarskog vicešampiona, branioca krune u ovom takmičenju. Mlađani Mađari malo su toga pokazali, pa će i u godinama koje sledi Vesprem morati da se osloni na skupa pojačanja.

Drugi srpski predstavnik, Vojvodina, u četvrtak (18.00) gostuje Vardaru u Skoplju. Srpski šampion igraće u podmlađenom sastavu, pa je makedonski prvak veliki favorit u dvomeču.

SEHA LIGA – PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Eurofarm Pelister – Tatran Prešov 37:29 (20:17)

Sreda

Partizan – Vesprem 39:24 (21:11)

Četvrtak

18.00: Vardar - Vojvodina

Odloženo

Nekse - Zagreb



tagovi

RK PartizanVespremSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara