Vuk Lazović protiv Vesprema (©MN Press)
Vuk Lazović protiv Vesprema (©MN Press)

Partizan sa ukupno plus 17 preskočio Vesprem: Crno-beli na završnom turniru SEHA lige

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 21:20

Srpski tim na gostujućem terenu slavio protiv podmlađenog rivala - 21:19

Sve su rukometaši Partizana uradili što je trebalo u prvom duelu sa Vespremom, pa pred revanš gotovo da nije postojalo pitanje ko će proći dalje...

Posle prve pobede od plus 15, crno-beli su na gostujućem terenu slavili dva razlike i tako i zvanično obezbedili prolaz na završni turnir SEHA lige. Na poluvremenu je večeras beogradski tim vodio 12:8, a na kraju je na semaforu pisalo - 21:19 za goste.

Izabrane vesti

Srpski predstavnik je preskočio mađarski klub sa ukupno 17 razlike. Naravno, tako nešto se dogodilo jer je Vesprem na oba meča igrao u znatno podmlađenom sastavu, gotovo juniorskom. Takvu situaciju su igrači Partizana znali da iskoriste, trijumfovali su oba puta i u dobrom raspoloženju dočekuju završnicu ovog takmičenja.

Do pobede u gostima crno-bele je predvodio Veljko Popović, koji je šest puta pogađao gol protivnika. Nikola Zečević se zaustavio na pet pogodaka, a Vuk Lazović je pobedi doprineo sa tri.

Dobar posao je odradio i golmanski tandem. Andrej Trnavac je zabeležio osam odbrana, a Ivan Mihajlov šest.

U poraženom sastavu izdvojio se Benedek Pinter sa šest golova, a pratio ga je Balint Veg sa tri.

Zečević je na samom početku bio najraspoloženiji, pa je zahvaljujući njemu Partizan brzo stigao do vođstva 3:1. Trgli su se momentalno domaći, vezali četiri gola i preuzeli prednost. Stigao je odgovor crno-belih, do kraja poluvremena su bili u glavnoj ulozi i čuvali zalihu, a na isteku 30. minuta imali su plus četiri.

U nastavku je Vesprem pokušavao da dođe do preokreta, u jednom trenutku je i izjednačio (14:14), ali su svi njegovi naleti ipak zaustavljeni. Nije se dao Partizan, iako je imao obezbeđen prolaz dalje. Želeli su Beograđani da sruše Vesprem još jednom i to su i uspeli.

SEHA LIGA – PLEJ-OF (REVANŠI)

Ponedeljak

Tatran – Eurofarm Pelister 26:36, prvi meč: 29:37

Utorak

Vojvodina - Vardar 26:32 (15:11), prvi meč: 25:38

Sreda

Vesprem – Partizan 19:21 (8:12), prvi meč: 24:39

PRVA UTAKMICA

Sreda

Zagreb - Nekse



tagovi

RK PartizanVespremSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara