Dušan Marković i Petar Smiljević (©MN Press)
Dušan Marković i Petar Smiljević (©MN Press)

Partizan se provukao kroz iglene uši u Šapcu! Crno-beli preko peteraca do šampiona, Zvezda na Radnički u polufinalu

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.23. | 22:28

Novi Beograd ubedljiv i u revanšu protiv Vojvodine...

Ishodi su takvi da bi se moglo zaključiti: najveća imena i trenutno najjači klubovi srpskog klupskog vaterpola boriće se za titulu. Ali, malo je nedostajalo da najtrofejniji tim u zemlji, sedmostruki evropski prvak u Šapcu ispadne već u četvrtfinalu! Crno-beli su prokockali tri gola prednosti stečena na “Banjici” i kroz penal-dramu stigli su do polufinala i duela sa Novim Beogradom, dok će u drugom odluka o finalisti padati između kragujevačkog Radničkog i Crvene zvezde.

Ne može mladi Partizanov tim ove sezone bez drame i oscilacija, to ga prati čitave godine. Zbog neiskustva je ispao iz Kupa Evrope, gde je demonstrirao da je kadar da se nosi sa jačima i da u beogradskom hramu vaterpola stanuju talentovani momci, a mogao je i iz Superlige Srbije. Šabac je na svom bazenu anulirao tri gola zaostatka, u potpunosti je istopio prednost crno-belih i umalo priredio novu senzaciju.

Izabrane vesti

Šabački šuteri iskazali su se pre ravno godinu dana, došli su glave Crvenoj zvezdi, zatim i Partizanu, ali dočekao je tim Miloša Korolije priliku za revanš. I, verovatno, trijumfovao na način koji je znatno više zaboleo šabačke Delfine. Mirniji su bili crno-beli u raspucavanju - 14:11, petercima 4:3 za sedmostrukog evropskog prvaka.

Pala je u vodu fenomenalna partija Ognjena Stojanovića. Povremeni srpski reprezentativac je spakovao šest golova, zajedno sa Kristijanom Šulcom - tri puta cepao mrežu - bio je nerešiva enigma za odbranu gostiju. Pogađao je udarni tandem Šapčana i u penal-raspucavanju, ali precizan bio još samo kapiten Nikola Marković. Goste su do pobede, plasmana u polufinale i dvoboja sa Novim Beogradom predvodili Lovre Miloš sa tri gola, te supertalentovani Luka Gladović, koji je tresao mrežu i u osnovnom delu, ali i u penal-drami.

Partizan će u polufinalu Superlige Srbije izaći na crtu aktuelnom šampionu. Novi Beograd deklasirao je Vojvodinu u obe utakmice. Nisu imali Novosađani čemu da se nadaju posle prvog susreta sa vicešampionom Evrope, praktično je več tada novobeogradski klub osigurao prolaz, da bi još suroviji bio u revanšu - 28:6.

Ništa ekipa Živka Gocića nije prepuštala slučaju, pokazao je učesnik Lige šampiona da je za klub, koji je nekada redovno stvarao reprezentativce i bio rudnik dijamanata, druga dimenzija. Ekspresno je Novi Beograd overio prolaz i iskoristio ostatak susreta da se uigrava za ostatak sezone. Srpski šampion braniće u narednim nedeljama jedini trofej što je sačuvao, ali i u elitnom klupskom takmičenju pokušati da ode korak dalje i popne se na krov Evrope.

Dimitrios Skumpakis je izbušio mrežu Vojvodine, dao je pet golova, a briljirao je i Strahinja Rašović. Ušao je olimpijski šampion u “klub 200” tokom prve utakmice sa Vojvodinom, da bi u revanšu pobedu Novog Beograda potpisao sa četiri gola i trenutno je na “koti 205”. Podjednako efikasni kao Strahinja bili su i centar Duško Pijetlović i Nika Šušiašvili, kome se otvorio prostor otkako nema Dušana Mandića.

Neizvesnosti nije bilo ni u drugoj utakmici igranoj u glavnom gradu Srbije. Razvojni tim Novog Beograda položio je oružje pred Crvenom zvezdom, ponovo su bili uspešniji crveno-beli i zakazali su obračun sa kragujevačkim Radničkim - 16:7. Obračuni Zvezde i Šumadinaca postali su redovna pojava kada dođe do borbe za raspodelu trofeja, a ozbiljan adut Aleksandra Filipovića u završnici biće Marko Radović.

Raspucao se levoruki bombarder koji je sa u mlađim uzrastima bio jedan od vođa srpske reprezentacije, podigao je formu kako se sezona približila kraju i opet je bio najefikasniji u Zvezdinom timu. Dao je tri gola, bio prvi među jednakima, a sa po dva su ga pratili Dušan Vasić, Gavril Subotić, Lukas Seman, Vuk Milojević i mladi Relja Danković.

PLEJ-OF SUPERLIGE, ČETVRTFINALE – REVANŠI:

Utorak

Radnički – Valis 16:12 /prvi meč 13:5/

Sreda

Crvena zvezda – Vukovi 16:7 /prvi meč 13:6/

Šabac – Partizan 14:11, petercima 3:4 /prvi meč 6:9/

Novi Beograd – Vojvodina 28:6 /prvi meč 21:6/


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK PartizanVK RadničkiVK ŠabacVK ValisVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara