Petar Smiljević (©MN Press)
Petar Smiljević (©MN Press)

Partizanova borba sa unutrašnjim problemima, finansijskom krizom i neporaženim timom

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 10:51

Šapčani igraju izvrsno od početka sezone, pogotovo u gradu na Savi...

Koliko je pažnja vaterpolistima Partizana usmerena isključivo na bazen, treninge i utakmice - veliko je pitanje. Duži vremenski period trenirali su na otvorenom, čekali šta će ih zadesiti i hoće li “Banjica” biti osposobljena za početak sezone. Nije došlo do toga, pa je pronađeno prelazno rešenje u vidu selidbe na Novi Beograd. Daleko od toga da je borba sa unutrašnjim problemima i finansijskom krizom okončana, ali dok ona traje crno-beli će pokušati da joj ne priključe i rezultatsku. 

Sedmostruki evropski prvak ima problema na izvoz, ali bodovnim saldom i učinjenim do sada Miloš Korolija i saradnici ne mogu da budu nezadovoljni. Pobede za sada preovlađuju, italijanska šema izbacila je crno-bele iz Evrope i do sredine oktobra crno-beli niti jednom nisu ozbiljno krahirali. Na međunarodnoj sceni nadigrala ih je Savona, na domaćoj šampion Novi Beograd, no to su ekipe koje pucaju na evropske trofeje. 

Izabrane vesti

Partizan je od starta sezone igrao na tri različite lokacije. Evropske bitke vodio je u Duizburgu, sa Novim Beogradom je odmerio snage na bazenu koji mu je postao privremena kuća, dok je Vojvodinu dočekao u Novom Sadu, jer do tada nije bilo sve regulisano sa gradskim ocima. Danas će igrati i na četvrtoj lokaciji - u Šapcu (19.00). I to protiv tima koji ne zna za poraz. 

Šapčani igraju izvrsno od početka sezone, pogotovo u gradu na Savi. Bili su domaćini kvalifikacionih utakmica za Kup Evrope, zatim i prve u grupnoj fazi protiv riječkog Primorja i svaka od njih završila se na identičan način - slavljem ekipe Nemanje Ličanina. Dobili su i dva meča u Superligi Srbije, a trijumfom nad crno-belima istakli bi kandidaturu za visok plasman i postali najveći konkurent Novom Beogradu u grupi A. 

Kada se sve uzme u obzir, Šabac će imati ulogu blagog favorita. Bez greške je igrao u prvih mesec i po dana sezone, do izražaja je došlo to što u sastavu nije napravljeno previše rokada, a pride je u prošlosti znao da nanese bolne poraze sedmostrukom evropskom prvaku. Sa Nemanjom Ličaninom kao kormilarom je pre dve godine iznenadio Partizan u borbi za treće mesto i izborio kvalifikacije za Ligu šampiona. Crno-beli su se revanširali u prošlogodišnjem plej-ofu, kada su u gradu na Savi nadoknadili zaostatak od tri gola i otišli dalje posle boljeg izvođenja peteraca. 

I Šabac i Partizan su nadogradili tim, njihov duel derbi je trećeg kola Superlige u grupi A, dok je u grupi B to obračun Radničkog i Valisa u Kragujevcu (20.00). Ekipa Uroša Stevanovića je, kao i valjevski tim, usmerena na domaći front. Ispali su iz međunarodnih takmičenja i igraju jednu utakmicu nedeljno, što im daje više prostora da rade na detaljima. Sa druge strane, Novi Beograd i Crvena zvezda su mislima u utakmicama Lige šampiona, ali beogradski sastavi su od većine rivala u srpskom šampionatu daleko kvalitetniji i do sada pobede nisu dovodili u pitanje.

SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO:

Subota 

GRUPA A:

19.00: Šabac - Partizan

19.00: Vojvodina - Stari grad

19.45: Novi Beograd - Proleter 

GRUPA B:

18.45: Taš - NBG Vukovi

19.00: Radnički - Valis

20.00: Nais - Crvena zvezda


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK PartizanVK ŠabacVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK RadničkiVK Valis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara