Dimitrios Skumpakis (©Starsport)
Dimitrios Skumpakis (©Starsport)

Partizanovci došli u izvidnicu i imali šta da vide: Novi Beograd i kada mu ne ide prejak za Marselj

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 20:49

Srpski šampion pružio, možda, i najslabiju partiju ove sezone u Ligi šampiona, ali trijumfovao i iskoristio kiks Breše

Miloš Korolija poslao je u izvidnicu ruskog golmana Jevgenija Kostrova i hrvatskog centra Lovra Paparića, ali vaterpolisti Partizana nisu imali bogzna šta da vide od Novog Beograda u Ligi šampiona pred derbi na Banjici u srpskom šampionata. Srpski šampion je pružio, možda, i najslabiju partiju ove sezone u društvu najboljih, napadački gledano, ali mu je i to bilo dovoljno za trijumf nad Marseljom - 11:4.

Trijumfovao je tim snova sa Novog Beograda u desetom kolu Lige šampiona i nastavio trku udvoje sa Brešom za prvo mesto. Italijanski klub prokockao je pobedu na gostovanju u Budimpešti, OSC koji predvodi Danijel Varga mu je otkinuo bod- i to će raditi i u narednom periodu, pošto su klupske glavešine potvrdile da mu veruju - pa će duel u Lombardiji prve nedelje aprila, verovatno, biti odlučujuć.

Izabrane vesti

Novi Beograd, za razliku od većine prethodnih utakmica u Ligi šampiona, nije odisao samopouzdanjem, iako je Živko Gocić imao na raspolaganju najbolje šutere. Pride, Nikola Jakšić i Alvaro Granados su propustili reprezentativne akcije. I pored svega toga, pravili su vaterpolisti srpskog i regionalnog šampiona dosta tehničkih grešaka. Dodavanja nisu bila precizna, klizila im je lopta sa rukom i povremeno su donosili loše odluke u završnici, ali iako im nije išlo, bili su prejaki za francuskog prvaka. 

Marselj nije bio u stanju da se nosi sa Novim Beogradom, nijednom izistinski nije zapretio timu Živka Gocića - najbliže prišao na gol zaostatka nakon što je precizan bio hrvatski šuter Ane Vukičević, no i tada se videlo da ne može da iznese utakmicu i da je sve što se dogodilo splet okolnosti - a i kada je zaličilo da bi mogao, momentalno je stizala reakcija. 

Sva je prilika da najbolji francuski klub neće igrati na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu, da mu je ovo bilo poslednje pojavljivanje u glavnom gradu Srbije ove sezone. Da jednostanvno mnogo toga ne štima u igri ekipe crnogorskog stratega Miloša Šćepanovića najbolje se ogledalo u tome da Andrija Prlainović nije uputio udarac ka golu protivnika u prvom poluvremenu. Prva zvezda Marselja poprilično se trošila u odbrani, drugi su završavali napade i - promašivali.

Ni crnogorska hobotnica Dejan Lazović nije imao dan. Prve udarce koji su išli u okvir gola nije zaustavio, prvi je rešenje imao grčki bek Dimitrios Skumpakis, a u drugom poluvrmenu nikako nije mogao da dohvati lopte koje je ka golu katapultirao Radomir Drašović. Bek Novog Beograda je, verovatno, bio i najbolji pojedinac, prelomio je utakmicu i bio kreator nedostižne prednosti. Slomio je Marselj udarcem sa krila - izvukao se sa centralne pozicije - u kome niko nije uspeo da se raspuca. Kumovao je tome i Žoao Pedro Fernandes, ali su znatno zaslužniji bili gostujući igrači.

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

Utorak

GRUPA B

OSC Budimpešta - Breša 14:14

Sabadelj - Jug Dubrovnik 15:12

Novi Beograd - Marselj 11:4

Ferencvaroš - Špandau 12:8

Sreda

GRUPA A

16.00: Dinamo Tbilisi – Radnički

18.30: Pro Reko – Hanover

19.00: Barseloneta – Olimpijakos

19.00: Jadran Split – Vuljagmeni



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK MarseljVK Novi BeogradŽivko GocićRadomir DrašovićŽoao PedroNikola JakšićAlvaro GranadosAndrija PrlainovićDejan Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara