Dragan Pešmalbek (©Starsport)
Dragan Pešmalbek (©Starsport)

Pešmalbek u Vespremu do 2026.

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 11:39

Srpski reprezentativac produžio saradnju sa mađarskim prvakom, jednim od kandidata za titulu šampiona Evrope

Dobre igre srpskog pivotmena Dragana Pešmalbeka naterale su čelnike mađarskog velikana Vesprema da mu ponude novi ugovor. Reprezentativac naše zemlje ostaje u komšiluku do juna 2026. godine.

Pešmalbek je stigao prošle godine iz Nanta, savršeno se uklopio u tim koji s klupe predvodi Momir Ilić. Igra u oba pravca, u napadu i odbrani, pa će biti stub mađarskog šampiona u naredne tri godine i napad na titulu šampiona Evrope. Vesprem je klub koji trenutno ima najveći budžet na svetu, svake godine je cilj kruna Lige šampiona.

Izabrane vesti

Iskusni pivotmen biće adut Tonija Đerone na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj koji kreće za tri nedelje, a Srbije će biti u prvoj fazi u Minhenu od 12. do 16. januara sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom. On je od 2021. godine u reprezentaciji Srbije. Pre toga je igrao za mlađe selekcije Francuske. Rođen je u zemlji Galskih petlova, otac mu je Francuz, a majka Srpkinja. Branio je boje naše zemlje na dva velika takmičenje, Evropskom prvenstvu u Mađarskoj prošle godine i ove na Svetskom prvenstvu u poljskom Katovicama.

TRANSFER KARIJERE: MARKO MILOSAVLJEVIĆ OD LETA U NANTU

Vesprem je prethodnih dana potpisao nove ugovor do 2026. godine sa krilnim igračima, Slovencem Gašerom Margučem, Belorusom Mikitom Vailupaoom i Islanđaninom Bjarki Mar Elisonom, kao i egipatskim levim bekom Jehijom Elderom. Poznato je da će narednog leta klub da napuste francuski srednji bek Kentin Mae i egipatski levoruki bombarder Omar Jahija (odlazi u Pari Sen Žermen).

20.00: (1,40) Nant (8,50) Monpelje (3,60)

Prošle sezone je za Vesprem branio srpski repezentativni golman Vladimir Cupara koji je nastavio karijeru u Dinamu iz Bukurešta, dok je prvi deo prošle sezone dres mađarskog giganta nosio i Petar Nenadić, ali je posle sukoba sa Momirom Ilićem nastavio karijeru u Pari Sen Žermenu.

Vesprem je lider mađarskog prvenstva, dok u Ligi šampiona ima sedam pobeda i tri poraza i treći je u Grupi B, iza Barselone i šampiona Evrope Magdeburga.


tagovi

Dragan PešmalbekVesprem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara