Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)
Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)

Pješivac otišao u Gruziju i opet će igrati u Ligi šampiona, Zvezda zamenu pronašla u Mađarskoj

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.09.22. | 16:38

Slovački centar Lukas Seman će u novoj sezoni nositi crveno-belu kapicu

Reprezentativno leto je gotovo, klupska sezona kuca na vrata i timovi u Srbiji, koji do sada nisu zatvorili sastave moraju da se ubrzaju. Crvena zvezda će u novoj sezoni nastupati na četiri fronta – u Kupu Evrope, Jadranskoj ligi, Superligi i Kupu Srbije, a i dalje nije formirala tim.

Crveno-bele su se rastali sa Bogdanom Đurđićem, prešao je crnogorski šuter u Savonu, kao i centrom Stefanom Pješivcem, koji je potpisao za gruzijski Dinamo Tbilisi. Želeli su u Zvezdi da zadrže stalnog i povremenog reprezentativca Crne Gore, nisu uspeli u toj nameri i krenuli su u potragu za pojačanjima. Vratio se Dušan Vasić, a najnovija akvizicija biće Lukas Seman.

Izabrane vesti

Slovački centar će biti zamena za Stefana Pješivca na centarskoj poziciji, piše specijalizovani sajt Totalwaterpolo. Sa Milošem Vukićevićem trebalo bi da čini tandem i biće još jedno “egzotično” pojalanje. Prethodno takvo bio je Jusuke Šimicu iz Japana, član crveno-belih bio je pretprošle sezone.

Lukas Seman je na Evropskom prvenstvu u Splitu bio kapiten Slovačke, a najbolju partiju pružio je protiv Crne Gore. Iskusni centar dao je tri gola Ajkulama, a u listu strelaca upisao se i u duelima sa Gruzijom i Nemačkom.

U Zvezdu dolazi iz Miškolca u kome je proveo prethodne dve sezone, a pre toga je nastupao za još tri mađarska kluba – OSC Budimpeštu, Eger i Segedin.


tagovi

VK Crvena zvezdaVaterpolo transferiStefan PješivacLukas Seman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara