Milana Tirnanić (Starsport)
Milana Tirnanić (Starsport)

Počelo je SP, Milana Tirnanić probila led: Start je bio loš, ali nisam razočarana

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 10:54

"Zadovoljna sam jer sam učestvovala, neću razmišljati nešto dalje. Sve je ovo bilo u okviru nekog mog rezultata ove sezone", rekla je posle trke srpska atletičarka

Neko je od srpskih takmičara na Svetskom prvenstvu morao da probije led. Bila je to Milana Tirnanić, sprinterka koja je trčala na 60 metara. Nije uspela da se plasira u polufinale, ali nije klonula duhom. Dobila je specijalnu pozivnicu za SP, ostvarila vreme - 7,42 sekunde i dobila priliku da trči pored najbržih atletičarki sveta.

Upravo je u njenoj grupi prvo mesto zauzela sjajna Eva Svoboda - 7,10 sekundi.

Izabrane vesti

"Nisam zadovoljna trkom, start je bio loš. Nisam se navikla na ove blokove, to su neki novi, nisu naši... To me je omelo", rekla je Milana Tirnanić. "U svakom slučaju sam zadovoljna jer sam učestvovala i neću da razmišljam dalje. Nisam razočarana, ovo je sve u okviru mog nekog rezultata ove sezone. Naravno da je moglo bolje, da sam imala bolji start, mislim da bih ušla u polufinale".

Naša atletičarka je zauzela šesto mesto u svojoj grupi, a dalje su prošle prve tri plus šest najbržih ukupno iz svih šest grupa. U daljem takmičenju Tirnanićeve neće biti, ali neki utisci će joj ostati upečatljivi u sećanju.

"U odnosu na EP 2017. godine sada je mnogo više ljudi bilo na tribinama, odmah je i atmosfera lepša i veća motivacija. Bilo je lepo... Moji su bili na više mesta, tako da sam sa više strana čula navijanje. Baš mi je bilo drago".

Milana nije mnogo gledala na konkurenciju pored sebe.

"Ne razmišljam mnogo o tome, da li je neko najbrži tu. Samo se fokusiram na svoju stazu da bih dala sve od sebe...".

Ispričala je i kakva ona očekivanja ima od ostalih srpskih takmičara danas.

"Mislim da Boško može da istrči i lični rekord, da Maja može da bude dobra, to su ti učesnici u jutarnjem delu".

Ona se okreće nekim daljim planovima.

"Spremaću se za Evropsko prvenstvo u Minhenu ove godine, da imam što bolji plasman... Korona nas je mnogo omela, pola reprezentacije je imalo kad smo se vratili iz Zagreba. Bilo je potrebno vreme da se vratimo u formu, ali nisu uspeli skroz. Biće bolje", zaključila je Milana Tirnanić.


tagovi

Svetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara