Podmlađena Voša pregažena u Skoplju, Vardar u Novi Sad stiže sa 13 golova prednosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 20:02

Zbog povreda, obaveza na domaćoj sceni i Evropskom kupu Novosađani su u Skoplje stigli u podmlađenom sastavu, pa je razlika između dva tima bila nenadoknadiva - 38:25

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Vojvodina je pred ispadanjem iz SEHA lige. Novosađani, sa drastično podmlađenoim timom, nisu mogli da pariraju favorizovanom Vardaru koji je igrao sa najjačim sastavom i pobedom od 38:25 otvorio vrata finalnog turnira u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

Da srpskog predstavnika čeka poraz od SC „Jane Sandanski” bilo je jasno na startu meča, kada je favorit pritisnuo i krenuo u „drugoj brzini”. Šest minuta mlađani igrači Vojvodine nisu postigli gol, a Vardar je to iskoristio i poveo sa 5:0. Glavni igrači u ovoj seriji bili su krila Georgievski i Čuvara, koji su postigli četiri od pet golova, a dve lopte je uhvatio i golman Tomovski.

Zatim, kako je vreme odmicalo, prednost Vardara je rasla. Petostruki SEHA šampion je prvi put poveo sa dvocifrenu prednost u dvadesetom minutu kada je na semaforu pisalo 17:7, visok plus koji je ostao do poluvremena (22:11). Drugo poluvreme je bilo samo formalnost u Skoplju i pobeda Vardara pred svojom publikom stigla je do 13 golova razlike.

Najbolji strelac Vardara bio je Jan Čuvara sa deset golova, Kuni Morales je postigao osam, a Leonardo Dutra je imao pet pogodaka. U Vojvodini je Simo Šijan postigao deset golova, a Aleksandar Kurteš šest pogodaka. Kod domaćih golmana

Martin Tomovski imao je sedam, a Vasil Gogov pet intervencija, dok je u timu iz Srbije jedini golman Marko Draško uhvatio šest lopti.

SEHA LIGA – PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE):

Utorak

Eurofarm Pelister – Tatran Prešov 37:29 (20:17)

Sreda

Partizan – Vesprem 39:24 (21:11)

Četvrtak

Vardar - Vojvodina 38:25 (22:11)

Odloženo

Nekse - Zagreb

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

RK VojvodinaRK VardarSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara