Vilfredo Leon (©CEV)
Vilfredo Leon (©CEV)

Poljaci otkrivaju Leonov novi ugovor: U fudbalu nema toliko novca

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 14:36

Vilfredo nastavlja karijeru u LUK Lublinu

Mesecima se nagađalo gde će Vilfredo Leon nastaviti karijeru, a pobedu u trci za njegov potpis odneo je LUK Lublin. Prema pisanju novinara portala kanalsportowy.pl Mateuša Boreka nekada najbolji odbojkaš sveta zaradiće nešto više od 800.000 evra bruto naredne sezone.

Tokom prethodnih sezona on je bio najplaćeniji igrač na svetu sa oko 1,6 miliona evra u Peruđi, ali u međuvremenu je njegov nivo igre pao, pa više ne može da se očekuje da dobije sličnu platu.

Izabrane vesti

Mada, i novac koji bi trebalo da dobije u Poljskoj je među većim ugovorima u svetu odbojke.

"Dobro obavešteni agent mi je rekao da će ta suma iznositi od tri do 3,5 miliona PLN bruto", naglasio je Borek.

Kada se konvertuje zlot u evro - 3,5 miliona iznosi oko 817.000 evra.

"Nekada sam mislio da je ugovor Marijuša Vlazlija sa Belhatovom vredan milion i po zlota - kosmički, a verovatno je i bio za ta vremena. Međutim, ovaj agent mi je rekao da u Poljskoj mnogi igrači imaju ugovore između 1,8 i 2,2 miliona po fakturi (420 hiljada evra - 513 hiljada evra). To su veoma dobri ugovori. Mislim da danas, osim nekoliko igrača Leha i Legije, niko u fudbalu ne zarađuje toliko novca kao u odbojci", rekao je Borek.

Podsetimo, Leon je imao ponude i iz Turske - zvali su ga Halkbank i Zirat, ali je odlučio da dođe u zemlju za čiju reprezentaciju igra.

Vilfredo je u jednom trenutku imao najjači ugovor u svetu odbojke, a sada je na prvom mestu Tijana Bošković koja je navodno dogovorila za narednu sezonu sa Ezačibašijem platu od 2,5 miliona evra.


tagovi

Vilfredo LeonOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara