Šlivka i Grbić (©FIVB)
Šlivka i Grbić (©FIVB)

Poljska i SAD se zagrevaju za četvrtfinalni obračun, rivali Tunis i Turska

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 11:39

Večerašnji dueli u Gljivicama na programu od 17.30 i 21.00

Još jedan korak treba da pređu odbojkaši Poljske i SAD-a, kako bi se ponovo sreli na svetskoj pozornici. Bili su zajedno u grupi, ali se spektakl tek očekuje kada budu ukrstili koplja u četvrtfinalu. Da bi do toga došlo potrebno je da preskoče Tursku i Tunis.

Mesta među osam već su obezbedile Slovenija i Italija. Danas će u osmini finala od 17.30 igrati SAD i Turska, dok će od 21 čas na teren u Gljivicama istrčati odbojkaši Poljske i Tunisa.

Izabrane vesti

Amerikanci su imali jedan poraz u grupi i to od Poljaka. Sa ostalim protivnicima nisu imali problema, a i večeras se očekuje da uspešno izađu na kraj sa Turskom. Lagumdžija i drugari su već napravili iskorak plasmanom u nokaut fazu, sve više od toga u ovom trenutku bila bi senzacija.

Poljaci su apsolutni favoriti protiv Tunisa. Ta selekcija je bila u grupi sa Srbijom i uspela je da zabeleži jednu pobedu protiv Portorika, kojom je i obezbedila ulazak u osminu finala sa treće pozicije.

Večeras će Tunižani imati priliku da igraju u sjajnoj atmosferi, jer će sigurno poljska publika napraviti još bolji ambijent nego na prethodnim mečevima. Ako je to uopšte moguće. Ekipa Nikole Grbića je dvostruki uzastopni svetski šampion, a na ovom takmičenju želi na domaćem terenu da stigne do treće krune u nizu. Na tom putu Tunis bi trebalo da bude jedna od lakših prepreka.

Sutra su ponovo na programu mečevi u Ljubljani. Sastaju se Holandija - Ukrajina od 17.30, a u drugom terminu Francuska - Japan. Za utorak ostaje poslastica za ljubitelje odbojke u Srbiji, jer će naša selekcija odmeriti snage sa Argentinom. Poslednji meč osmine finala odigraće Brazil i Iran.

OSMINA FINALA SVETSKOG PRVENSTVA ZA ODBOJKAŠE

3. septembar - Ljubljana

Slovenija - Nemačka 3:1

Italija - Kuba 3:1

4. septembar - Gljivice

17.30: (1,10) SAD - Turska (5,80)

21.00: (1,01) Poljska - Tunis (10,9)

5. septembar - Ljubljana

17.30: Holandija - Ukrajina

21.00: Francuska - Japan

6. septembar - Gljivice

17.30: Srbija - Argentina

21.00: Brazil - Iran

ČETVRTFINALE

7. septembar - Ljubljana

(A) Slovenija - Holandija/Ukrajina

(C) Italija - Francuska/Japan

8. septembar - Gljivice

(B) Poljska/Tunis - SAD/Turska

(D) Srbija/Argentina - Brazil/Iran

POLUFINALE

10. septembar - Katovice

A - C, B - D


tagovi

svetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.Svetsko prvenstvo u odbojciMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara