Marko Narančić (©MN Press)
Marko Narančić (©MN Press)

Poredak koji niko nije očekivao: Partizan prvi, pa slede Karađorđe, Niš, Vojvodina i Takovo

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 09:51

Novosađani imaju savršen skor 3-0 i dve utakmice manje od crno-belih. Danas će protiv Crvene zvezde pokušati da nastave pobednički niz (18.00 časova)

Aktuelni šampioni odbojkaši Partizana posle pobede protiv Ribnice osamili su se na prvom mestu na tabeli sa skorom 5-0 (set količnik 15:6, 13 bodova). Međutim, jedini tim koji do sada nije izgubio nijedan bod, a ispustio je samo jedan set - jeste Vojvodina.

Novosađani su utakmicu 4. runde sa Takovom odložili za 15. novembar zbog evropskih obaveza, a meč petog kola igraju danas na Banjici protiv Crvene zvezde. To su dva razloga zbog kojih ekipa Marka Narančića nije na vrhu sada iako je neporažena (učinak 3-0, set količnik 9:1, devet bodova).

Izabrane vesti

Ljubitelje odbojke u Srbiji danas čekaju dva zanimljiva duela - makar na papiru može da se pretpostavi da će biti tako... Jedan se igra na Banjici, drugi u Subotici. Oba počinju od 18.00 časova.

Vojvodina dolazi na megdan Crvenoj zvezdi, koja se podiže posle nešto nesigurnijeg starta i problema sa rosterom (licence, povrede). Novosađani na domaćoj sceni u oba takmičenja još ne znaju za poraz, u Evropi su pregrmeli prvu rundu - definitivno su u naletu.

Drugi meč dana igraju Spartak i Radnički, dva kluba koja imaju polovičan skor 2-2, a očekuje se da na kraju ligaškog dela budu na boljim pozicijama nego što je to slučaj trenutno. Subotičani zauzimaju osmo mesto, a Kragujevčani deveto - pa ovaj obračun danas može da se nazove derbijem donjeg doma.

Definitivno u ovom trenutku tabela izgleda prilično iznenađujuće... Za Partizan koji brani titulu je moglo da se očekuje da krene sa učinkom 5-0, ali teško da je bilo ko mogao da prognozira da će mu posle petog kola prvi pratioci biti Karađorđe i Niš. Te dve ekipe za sada sjajno koračaju kroz prvenstvo i imaju samo po jedan poraz (4-1).

Kao što je već pomenutno - Vojvodina je još sigurnije starovala od Partizana, ali je trenutno zbog manjeg broja utakmica četvrtoplasirana. Na visokom petom mestu je Takovo, a potom slede Crvena zvezda, Ribnica, Spartak i Radnički.

U najgoroj poziciji su Jedinstvo, Mladi radnik i Borac iz Starčeva.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

5. kolo

Ribnica - Partizan 0:3

Niš - Jedinstvo Stara Pazova 3:2

Takovo - Mladi radnik 3:0

Karađorđe - Borac Starčevo 3:0

Nedelja

18.00: Crvena zvezda - Vojvodina

18.00: Spartak Subotica - Radnički




tagovi

OK VojvodinaOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara