Boris Puhovski u duelu sa Distolom i Golubovićem (©ARKUS liga)
Boris Puhovski u duelu sa Distolom i Golubovićem (©ARKUS liga)

Poslednjih 60 minuta sezone: Vojvodina na pragu triplete, Pančevci veruju u čudo

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 10:47

Kup Srbije: Novosađani danas (17.45, RTS 2, Arena Sport Premijum 3) brane +6 (28:22) iz prvog meča finala. Gosti jači za trenera Borisa Rojevića i slovenačkog levog beka Gregora Ocvirka

Revanšom finala Kupa Srbije u Pančevu spušta se zavesa na rukometnu klupsku sezonu u Srbiji. Vojvodina je dominirala, opravdala ulogu favorita, ali i napravila veliki korak u Evorpi osvajanjem EHF kupa. Novosađani su na pragu triplete. Posle odbrane trona u Superligi Srbije, evropskog pehara, na pragu je četa Borisa Rojevića i Kupa Srbije.

Pre tri dana na Slanoj bari Lale su slavile sa 28:22, kapital je koji im daje velike šanse da se dogmu novog trofeja i trijumfalo odu na zasluženi odmor. Revanš u dvorani Strelište na programu je danas (17.45, RTS 2, Arena Sport Premijum 3).

Izabrane vesti

Pančevci su bili 40 minuta ravnorpravan rival, imali su 18:18, ali odličan finiš šampiona Srbije. Dinamo je imao solidnu sezonu. Ponovio je prošlogodišnje četvrto mesto, opet su žuto-crni u Evropi, ali se više očekivalo od tima koji je pretendovao na trofeje. Ulaz u dvoranu u gradu na Tamišu je besplatan, pa se očekuje podrška s tribina za četu Dragana Markovića koji je pre dva meseca na kormilu nasledio Nenada Kraljveskog.

Oba tima su nekompletna. Domaćini nedostaju dva najbolja igrača, povređeni srednji bek Danilo Radović i pivotmen Uroš Pavlović, gosti ne mogu da računaju na desnog beka Milana Milića i levog krila Miloša Grozdanića, verovatno i na srednjeg beka Branka Tomića i specijalistu za odbranu Miljana Pušicu. U tim se vraća slovenački levi bek Gregor Ocvirk koji je odradio dva meča kazne zbog plavog kartona u Novom Sadu u prvom meču finala plej-ofa protiv Partizana.

15.30: (5,20) Gepingen (11,0) Kil (1,22)

Na klupu Nivosađana vraća se i trofejni stručnjak Boris Rojević, takođe posle dva meča suspenzije. Vrbašaninu se smeši 14. trofej u karijeri za samo pet godina na kormilu Novosađana, desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Ove sezone Vojvodina i Dinamo su tri pet odmerili snage, a Voša vodi 4:1 u pobedama. Prednost od šest golova je velika, kvalitet je na strani Novosađana, pa bi trebalo čudo da se dogodi da Pančevci osvoje prvi trofej u istoriji (davnih pedsetih godina prošlog veka je Dinamo bio najbolji u velikom rukometu).

KUP SRBIJE - FINALE (REVANŠ)

Nedelja

17.45: Dinamo Pančevo - Vojvodina, prvi meč: 22:28



tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara