Maja Ognjenović (©MN Press)
Maja Ognjenović (©MN Press)

Povratak u Seriju A: Maja Ognjenović debitovala u novom dresu uz aplauze sa tribina

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 10:50

Reprezentativka Srbije se radovala zbog maksimalne pobede Skandićija

Sedam godina je prošlo, navijačima se gasila nada da će je ponovo gledati na italijanskim terenima, ali ona je ponovo tu... Maja Ognjenović je sinoć debitovala u dresu Skandićija i radovala se zbog maksimalne pobede.

Nije počela utakmicu u startnoj postavi već je ušla pri rezultatu 19:15 u prvom setu, uz glasne aplauze sa tribina. Zamenila je Ekatarinu Antropovu, pošto je trener napravio duplu izmenu dizač - korektor. Ulazila je i u naredna dva, osetila je teren i dala doprinos prvom trijumfu u novoj sezoni.

Izabrane vesti

Skandići je lako izašao na kraj sa Firencom, ni u jednom setu nije dozvolio bilo kakvu neizvesnost - 25:20, 25:19, 25:18.

Antropova je bila najefikasniji igrač na terenu - postigla je 15 poena, od čega 11 iz napada i po dva sa servisa i iz bloka. Napravila je i sedam grešaka. Dvocifrena je bila i Žu Ting sa 12 poena, kao i Ana Karol Da Silva sa deset.

Na terenu je u italijanskoj Seriji A bila još jedna naša reprezentativka - Maja Aleksić je započela drugu sezonu u dresu Megaboks Valefolje. Na startu je njena ekipa doživela poraz posle pet odigranih setova sa Romom - 2:3.

Srpska igračica je za poraženi sastav postigla devet poena - šest iz napada i tri bloka.

U prvom kolu su maksimalne pobede pored Skandićija zabeležile i ekipe Koneljana, Vero Volej Milana i Novare.

Paola Egonu je naravno bila u centru pažnje, što kao novo pojačanje Milana, što zbog novog imidža... Italijanka je zabeležila 19 poena u maksimalnoj pobedi protiv Busto Arsizija (25:21, 25:10, 25:12).

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠICE

1. kolo

Kazalmađore - Bergamo 2:3

Vero Volej Milano - Busto Arsizio 3:0

Valefolja - Roma 2:3

Skandići - Firenca 3:0

Pinerolo - Kuneo 2:3

Koneljano - Trentino 3:0

Kjeri - Novara 0:3



tagovi

Maja OgnjenovićMaja AleksićSerija A u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara