Sanja Radosavljević (©IHF/Kolektiff)
Sanja Radosavljević (©IHF/Kolektiff)

Povreda Jovane Jovović učinila svoje, rukometašice porazom završile Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 17:05

Peti neuspeh u šest mečeva

Ne može se reći da su očekivanja bila naročito velika, ali i pored toga svi su želeli da se bar poslednji meč za naše rukometašice završi pobedom. Na delu se ipak pokazalo da su Japanke bolja selekcija od Srbije, zbog čega su i slavile na kraju druge faze rezultatom 22:20 (9:8).

Dobro su se borile srpske rukometašice, bile rame uz rame sa protivnicama veći deo susreta, ali su na kraju izgubile dah i pretrpele još jedan osetniji poraz. Ekipu Uroša Bregara presekla je rana povreda našeg najboljeg beka Jovane Jovović, što je i te kako uticalo da konačni ishod bude kakav jeste...

Izabrane vesti

Već u najavi ovog susreta bilo je jasno da ni jedna, ni druga ekipa ne mogu dalje, pa je ovo bio meč za čast. Pokušavale su naše rukometašice da naprave dobar rezultat, prilazile nekoliko puta na gol zaostatka, ali dalje od toga nisu mogle. Srbiji je ovo peti poraz u šest utakmica tokom dve grupne faze.

Najefikasnija u našem timu bila je Aleksandra Vukajlović sa šest golova, dok je jedan manje upisala Marija Laništanin. Kod Japanki dominirala je Kaho Nakajama sa šest pogodaka, dok su Saki Hatori i Nacuki Aizava dopisale po četiri gola. 

U četvrtfinale Svetskog prvenstva idu Danska, Švedska, Norveška, Nemačka, Holandija, Francuska i Češka, dok za poslednje mesto u sledećoj fazi igraju još Mađarska, Crna Gora i Hrvatska.

GRUPA 3 (HERNING)

Japan - Srbija 22:20 (9:8)

/Nakajama 6 - Vukajlović 6/

18.00: (3,40) Poljska (8,50) Rumunija (1,45)

20.30: (4,90) Nemačka (10,0) Danska (1,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš BregarSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara