Prekovićeva pred triplom krunom, recept za Seroginu odavno poznat

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 13:51

Naša karatiskinja se u Dubaiju bori za zlato

Tri najveće titule u jednoj godini - zvuči fantastično. Naša karatiskinja Jovana Preković treba da napravi samo još jedan pobednički korak da bi mogla da se pohvali sa takvim podvigom. U maju je u Poreču osvojila zlatnu evropsku medalju, kada je u finalu savladala Anitu Seroginu iz Ukrajine. Danas će ponovo imati priliku da odmeri snage sa njom u kategoriji do 61 kilograma, ovog puta u borbi za svetski najsjajniji trofej.

17.20: (1.35) J. Preković - A. Serogina (2.90)

Izabrane vesti

U međuvremenu je postala i olimpijska šampionka. Upravo je u Tokiju posle velikog finala najavila da joj je za ovu godinu jedini preostali cilj odbrana svetskog trona.

"Kad sam počela ovu sezonu, rekla sam da idem na svako takmičenje da osvojim zlato. Ostalo je samo još SP, gde ću pucati na zlato. To je to za ovu godinu. Valjda će biti kako zamišljam", rekla je Jovana Preković posle finala Olimpijskih igara.

Na olimpijskom turniru je takođe pobedila Anitu Seroginu u uvodnim rundama 6-4. Jasno je da zna koji recept treba da upotrebi i danas, a sigurno da će dočekati borbu puna samopouzdanja i zbog rezultata koje ostvaruje ove godine, a i zbog skora koji ima sa protivnicom u međusobnim duelima.

Prekovićeva je takmičenje u Dubaiju započela pobedom protiv Dorote Banaščik iz Poljske - 4:0. Posle toga je porazila Aleksandru Grande iz Perua - 5:0. U trećoj borbi je deklasirala Midi Šaimu iz Alžira (8:0), a onda je savladala Ingrid Sučankovu iz Slovačke - 3:2.


tagovi

jovana preković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara