Preokret: Zoran Terzić ipak dobio ugovor i preuzeo Rusiju

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.05.22. | 12:02

Stigla potvrda iz Rusije

Posle bezmalo dve decenije rada na klupi reprezentacije naše zemlje Zoran Terzić je na kraju prošle godine stavio tačku i rešio da se okrene novim izazovima u karijeri.

Čak i pre nego što je obelodanjeno da će otići sa mesta selektora Srbije pisalo se o odlasku na kormilo Rusije, čak je ceo posao bio dogovoren da bi tamošnji mediji krajem marta obelodanili kako je Terzić ipak ostao bez ugovora zbog rata u Ukrajini.

Izabrane vesti

18.00: (1,55) Peruđa – Lube (2,29)

Više od mesec dana kasnije dogodio se preokret jer je trofejni stručnjak izgleda ipak dobio angažman na istoku Evrope, što je za Sport Ekspres potvrdio Aleksandar Jaremenko, generalni sekretar ruskog odbojkaškog Saveza.

“Što se tiče selektora ženskog tima sve je vrlo jasno. Uspeli smo da potpišemo ugovor sa Zoranom Terzićem. On je, uprkos teškim vremenima, pun entuzijazma. Već je tražio da mu se dostave planovi, da sastavi listu kandidatkinja... Savez i novi selektor svesni su da je potrebno vreme kako bi se tim podigao na noge. Biće to svakako interesantno iskustvo za sve nas“, poručio je Jaremenko.

Na zvaničnom sajtu ruskog Saveza i dalje Ostaje da se vidi kada će Terzić zapravo moći da vodi Ruskinje u zvaničnim utakmicama pošto je reprezentaciji i svi klubovima zbog sankcija zabranjeno učešće na turnirima pod okriljem evropske i svetske federacije (CEV i FIVB).

Naravno, Terzić od 2018. paralelno obavlja dužnost trenera Fenerbahčea.



tagovi

Zoran TerzićRusijaOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara