Lovre Miloš (©Starsport)
Lovre Miloš (©Starsport)

Prva pobeda Partizana na Jadranu! Radnički i Novi Beograd surovi prema rivalima

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 12:33

Sjajan početak dana za srpske klubove u regionalnoj ligi...

Od danas i zvanično svih pet srpskih predstavnika u Jadranskoj ligi ima makar jednu pobedu! Šabac je juče demolirao splitski Mornar i stigao do prvenca, a poslednji se upisao - Partizan. U utakmicama na veliki broj golova najviše što su crno-beli dobili je remi sa Jadranom iz Herceg Novog, za kotorski Primorac fokus su prebacili na odbranu, odigrali su meč na mali broj golova i stigli do zlata vredne pobede - 6:4. 

Uspešan je bio sedmostruki evropski prvak na Banjici, a u radnim nedeljnim časovima pobede su nizali i drugi srpski predstavnici u regionalnoj ligi. O prvom mestu i domaćinstvu će, sve je izvesnije, odlučivati Novi Beograd i Radnički. Sačuvali su besprekoran učinak na Jadranu, povezali pet pobeda i zadržali se na vrhu. Novi Beograd je na turniru u Zagrebu demolirao Mornar - 17:3; dok je Radnički bio ubedljiv protiv Jadrana iz Herceg Novog - 12:8.

Izabrane vesti

Ispuštena pobeda u poslednjem minutu nije ostavila trag na Partizanu, resetovali su se crno-beli, izbrisali iz memorije propuštene šanse protiv Novljana i konačno trijumfovali u regionalnom takmičenju. Sa dva pozitivna ishoda izabranici Miloša Korolije pobegli su sa začelja. Dobili su utakmicu vrednu “šest bodova” i zakucali Primorac za dno. 

Kotorani su ostali jedini tim bez iti jednog jedinog boda u Jadranskoj ligi i sleduje im grčevita borba za opstanak, dok se od danas na Banjici nešto lakše diše. Nije imao Partizan izrazito raspoloženog pojedinca, igrao je timski i čekao greške Primorca, kod koga je raspucan bio samo Vuk Drašković - tri puta bio strelac - a jednu strelu ispalio je i kapiten Marko Gopčević

Nadoknadili su crno-beli zaostatak u odlučujućem kvartalu, Petar Smiljević i Lovre Miloš su režirali dramu, a Pavle Mušikić je okrenuo vodu na Partizanovu vodenicu. Da bi Dušan Trtović dve sekunde pre kraja stavio tačku na “i”. 

Nikola Jakšić (©Starsport)Nikola Jakšić (©Starsport)

Novi Beograd je protutnjao kroz Zagreb, turnir u glavnom gradu Hrvatske bio mu je usputna stanica gde je predahnuo od Lige šampiona. Splitski Jadran uspeo je da ga namuči, ne i da pobedi. Ostali ni toliko... Duel sa Mornarom iz Splita je timu Živka Gocića poslužio da napumpa gol-razliku i pripremi se za obračun sa OSC Budimpeštom u društvu najboljih. 

Kao i u dobrom delu utakmica ove, a i protekle sezone, novobeogradski klub je pitanje pobednika rešio do poluvremena. Ništa nije prepuštao slučaju, tresao je mrežu i sa distance i preko centara. Dominantna figura bio je bek Đorđe Vučinić, koji se uplivavanjima remetio odbranu Mornara. Meč je završio sa četiri gola, više nego što je dao ceo splitski klub, a sledio ga je Viktor Rašović sa tri. 

Filip Janković (©Starsport)Filip Janković (©Starsport)

Dvaput je kragujevački Radnički prethodnih sedmica od gotovog napravio veresiju, dvaput u prethodna dva dana prosipao razliku od četiri ili pet golova, pa je strepeo do završnice. Treći put pobedu u Jadranskoj ligi nije doveo u pitanje, protiv Jadrana iz Herveg Novog je znatno lakše na Banjici stigao do trijumfa, nego što je to bio slučaj u duelima sa Primorcem i Jugom. 

Ponajviše jer su udarne napadačke igle bile raspoložene. Marko Radulović podesio je nišanske sprave, Darko Đurović i Ilija Radović nisu mogli da brane njegove šuteve. Ni sa distance, ni kada je izvodio peterce. Sve vreme funkcionisao je šut spoljnoj liniji Kragujevčana, nizali su se precizni hici Alekse Ukropine, Nemanje Stanojevića i Nikole Lukića... Jadran nijednoga trena nije bio ni blizu da ugrozi rivala i priđe mu na rastojanje kada bi mogao da zakuva.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

GRUPA BEOGRAD

Petak

Jug - Partizan 17:12

Jadran HN - Crvena zvezda 11:12

Primorac - Radnički 9:11

Subota

Crvena zvezda - Primorac 9:6

Jadran HN - Partizan 14:14

Jug - Radnički 9:10

Nedelja

Primorac - Partizan 4:6

Radnički - Jadran HN 12:8

Crvena zvezda - Jug 10:13

GRUPA ZAGREB

Petak

Jadran ST - Šabac 11:6

Mornar - Mladost 6:12

Solaris - Novi Beograd 10:23

Subota

Mornar - Šabac 4:13

Mladost - Solaris 13:7

Jadran ST - Novi Beograd 11:13

Nedelja

Novi Beograd - Mornar 17:3

Mladost - Jadran ST 8:12

Solaris - Šabac 7:13



tagovi

Lovre MilošVK MornarVK Jadran Herceg NoviVK PrimoracVK RadničkiVK Novi BeogradVK PartizanRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluMiloš KorolijaŽivko GocićViktor RašovićĐorđe VučinićUroš StevanovićMarko RadulovićAleksa UkropinaNikola LukićNemanja Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara