Katarina Lazović (CEV)
Katarina Lazović (CEV)

Prva sezona u Seriji A i već se bori za titulu: Katarina Lazović sa Moncom stigla do finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 13:08

Protivnik je ekipa Koneljana koju sa klupe vodi selektor Srbije Danijele Santareli

Šetale su po ivici provalije odbojkašice Monce. Igrala se majstorica polufinalne serije, Novara je povela 2:0 i samo jedan set joj je bio potreban da overi plasman u veliko finale. Tada su Magdalena Stišjak i saigračice shvatile da za njih nema nazad - ukoliko ne žele da se sezona prerano završi moraju nešto značajno da promene na terenu. I to su i uradile.

Ebrar Karakurt je Novari donela 30 poena, ali ne i pobedu. Veliki preokret režirale su devojke iz Monce, zabeležile čudesnu pobedu i tako zakazale finalne obračune sa moćnim Koneljanom. Klub će prvi put igrati u finalu plej-ofa u Italiji, što predstavlja stvarno veliki uspeh... Kako za druge igračice, tako i za reprezentativku Srbije Katarinu Lazović. Prošlog leta je stigla u Seriju A, a već sada je deo spektakularnog finala.

Izabrane vesti

Na jednoj strani će biti selektor Srbije Danijele Santareli, a na drugoj igračica koja predstavlja budućnost naše odbojke.

Trener Monce Marko Gaspari je bio izuzetno ponosan na svoj tim, koji se izdigao iz preteške pozicije.

"Oba tima su zaslužila da prođu u finale", iskreno je prokomentarisao Marko Gaspari. "Mislim da je ovo bila odlična serija, prelepe utakmice za gledanje. Drago mi je što je moj tim pokazao da može da se podigne posle zaostatka 0:2. I pored umora, devojke su pokazale veliku želju, glad, odlučnost - sve je bilo fantastično. Pobedu je doneo tim. Želimo da uživamo u trijumfu, ali nemamo mnogo vremena. Raspored je takav da pred prvi duel sa Koneljanom nemam kad ni da se oporavimo".

Prvi obračun Koneljana i Monce je na programu 30. aprila od 20 časova i 30 minuta.


tagovi

OK MoncaKatarina Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara