(©Reuters)
(©Reuters)

Prvenac Kristofersena i dupla pobeda Norvežana

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 23:38

Staza Kanale Miramonte talična za momka iz Lorenskoga

U drugom muškom slalomu voženom u dva dana na najvišem mestu na postolju našao se Henrik Kristofersen. Norvežanin je bio najbolji u Madoni di Kampiljo ukupnim vremenom 1:35.35.

Odličnom drugom vožnjom nadoknadio je Kristofersen zaostatak iz prve vožnje koju je završio na 12. poziciji, zamaskirao je brojne greške i konačno ostvario trijumf u tekućoj sezoni. Pobeda u Madoni di Kampiljo mogla bi biti prekretnica za Kristofersena. Nije blistao Norvežanin ove sezone, a večerašnjim trijumfom nadmašio je svoj ovosezonski najbolji rezultat (drugo mesto u paralel slalomu) i ostvario 22. pobedu u Svetskom kupu. Treći put u karijeri Henrik Kristofersen je slavio na stazi Kanale Miramonte.

Izabrane vesti

Sebastijan Fos-Solevag nije uspeo da se upiše u besmrtne. Zaostajao je 33 stotinke za Kristofersenom i taj rezultat doneo je duplu pobedu Norveškoj. Izmaklo je postolje Aleksu Vinaceru u jučerašnjem slalomu voženom u Alta Badiji, ali ne i Madoni di Kampiljo.

Manuel Feler završio je kao četvrtoplasirani, pratili su ga francuski specijalisti za slalom Kleman Noel i Žan-Baptist Granž, a najboljih deset zaokružili su Linus Štraser, Aleksi Panturo, Marko Švarc i Šveđanin Kristofer Jakobsen.

U generalnom poretku Svetskog kupa vodi Aleksi Panturo sa 440 bodova. Drugu poziciju drži Aleksander Kilde (375), a trećeplasirani je Marko Odermat sa 340 bodova. Za mali kristalni globus u slalomu vodiće se velika borba. Bodovne razlike su minimalne i jedna slabija trka uticaće na stanje na tabeli. Kristofersen je pobedom izbio na prvo mesto sa 140 bodova, a stotku su prebacili i Manuel Feler, Ramon Cenhojzern, Aleks Vinacer i Fos-Solevag.



tagovi

Henrik KristofersenSvetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara