Prethodni duel Monce i Koneljana (CEV)
Prethodni duel Monce i Koneljana (CEV)

Prvi finalista Lige šampiona biće poznat već večeras: Monca ili Koneljano

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 12:18

Zbog suspenzije ruskih ekipa, pobednik italijanskog četvrtfinalnog dvomeča ide direktno u okršaj za evropsku titulu

Trebalo je da bude sve sasvim drugačije... Čak tri ruska kluba su obezbedila plasman u četvrtfinale Lige šampiona i najavila velike borbe sa timovima iz tri najjače lige - Italija, Turska, Poljska. Međutim, dešavanja u Ukrajini su uticala da se donese odluka o suspenziji ruskih ekipa iz svih međunarodnih takmičenja i tako potpuno promenila sliku u najjačem evropskom takmičenju.

Nekima je ovaj potez skratio put ka samoj završnici. Turski Fenerbahče je otišao direktno u polufinale, jer je u četvrtfinalu trebalo da se sastane sa Lokomotivom iz Kalinjingrada. Na narednoj stanici će odmeriti snage sa Vakifbankom, aktuelnim svetskim klupskim šampionom. Turski gigant je izbacio poljski Rešov, zahvaljujući pobedi na domaćem terenu (3:1), jer je prvi susret u gostima pripao Poljakinjama (3:2).

Izabrane vesti

Drugog polufinala neće biti, pobednik dvomeča Koneljano - Monca će direktno u finale. Do toga je došlo zbog eliminacije ekipa koje su išle jedna na drugu u četvrtfinalu - Dinamo Moskva i Dinamo Kazanj.

Tim novog selektora Srbije Danijele Santarelija je prvi duel dobio bez izgubljenog seta i to na gostujućem terenu, pa večeras ima lepu priliku da overi plasman u novo finale i dođe nadomak odbrane titule. Monca, za koju igra i srpska reprezentativka Katarina Lazović, nije uspela da im se suprostavi na pravi način kod kuće, pa je sada čeka još teži izazov. Ne samo da treba prvo da dobije u gostima meč 3:0 ili 3:1, nego će joj onda biti potreban i trijumf u zlatnom setu.

Teško da će Paola Egonu i drugarice tako nešto dozvoliti... Moćna Italijanka je u prvom okršaju bila centralna figura - postigla je 27 poena, od toga 22 iz napada, dva iz bloka i tri sa servis linije. Koliko je dominantna bila u napadu dovoljno govori podatak da nijednom nije izblokirana. I večeras će skoro sve zavisiti od njenog raspoloženja.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

20.30: Koneljano - Monca

Rešov - Vakifbank 3:2, 1:3

Lokomotiva Kalinjingrad - Fenerbahče (ne igra se, Fener u polufinalu)

Dinamo Moskva - Dinamo Kazanj (ne igra se, ekipe suspendovane)


tagovi

OK MoncaImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara