Entoni Džošua (©Reuters)
Entoni Džošua (©Reuters)

Pulev video Džošuinu najbolju verziju, Britanac režirao brutalan nokaut u devetoj rundi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 01:30

Entoni Džošua dominantno odbranio tri titule u teškoj kategoriji i sada mu je na nišanu WBC vladar Tajson Fjuri

Ne možemo reći da nije bilo očekivano da Entoni Džošua izađe kao pobednik iz ukršatanja rukavica sa Kubratom Pulevom i odbrani tri titule u teškoj kategoriji (WBO, IBF i WBA), ali posle večerašnjeg okršaja u TSS areni na Vembliju, sanjaće Bugarska kobra pesnice tamnoputog britanskog asa. Pulev je pao posle nokauta tek u 9. od 12 predviđenih rundi iako ga je Džošua mnogo ranije, u dva navrata u drugoj rundi slao na zemlju.

U svakom slučaju, večerašnja pobeda, druga je otkako je Britanac pre godinu dana dobio batine od Endija Ruiza što ga je nateralo da promeni način ishrane i pristup treningu. Nakon osvete nad dežmekastim Meksikancem sada se pokazao u pravoj veličini protiv iskusnog balkanskog razbijača, te mu se definitivno otvorila mogućnost naredne superborbe. Naime, kako sada stoje stvari naredni protivnik bi mogao da mu bude WBC šampion i njegov sunarodnik, Tajson Fjuri za titulu apsolutnog prvaka sveta u teškoj kategoriji. Čitava javnost nada se duelu u 2021. godini, mada nema preciznijih naznaka kada bi epski okršaj mogao da se odigra. Sem toga, Fjuri mora pre toga da pruži revanš čoveku kojeg je skinuo sa trona, Amerikancu Dionteu Vajlderu.

Izabrane vesti

Bugarskom teškašu je sinoć presudila serija aperkata (specijalnost Džošue, uostalom tako je nokautirao legendarnog Vladimira Klička), pošto se posle četvrtog našao u nokdaunu iz kojeg se xzapravo nikada nije oporavio. Jeste uspeo da se pridigne, ali ga je sačekao savrašen tajming Džošuinog desnog krošea i tu je bio kraj.

“Da li sam najbolji na svetu? Ja sam najbolja verzija sebe i to je jedino bitno. Spreman sam za sledeću borbu i ako će to biti ona s Fjurijem neka bude. Svima vam želim srećan Božić”, rekao je Britanac u ringu vrlo brzo po završetu borbe.

Bugarin jeste ušao u meč posle osam uzastopnih pobeda, ali delovalo je da je samo pitanje vremena kada će, posle uvodnog testiranja mogućnosti rivala, pasti nokaut. Džošua se, već po navici nije izlagao preteranom riziku, zadavao je prave i pravovremene udarce sakupljajući bodove, a kada mu se ukazala šansa, bio je spreman da je zgrabi. Brutalno.

Kako kaže, spreman je za sledeću borbu (svi se nadaju sa Fjurijem) koja bi mogla da predstavlja poslednji stepenik ka konačnom cilju – tituli apsolutnog šampiona sveta u teškoj kategoriji profesionalnog boksa.

 



tagovi

borilački sportoviborilačke veštineboksEntoni DžošuaTajson Fjurikubrat pulev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara