Printscreen via yootube
Printscreen via yootube

Radivoje Rade Kalajdžić:Tokom profesionalne karijere ostvario sam 27 pobeda i samo dva poraza

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.08.23. | 11:01

Rada već šestog septembra očekuje novi meč sa veoma dobrim Englezom koji je dobio svoje dve poslednje borbe!

Danas želimo da vam predstavimo jednog vrhunskog boksera – Radivoja Rade Kalajdžića. Rade je stupio na profesionalnu scenu 2011. godine i od tada je pokazao neverovatan talenat i odanost svojoj profesiji. U jednoj epskoj borbi, 18. oktobra 2013. godine, Rade je u samo jednoj rundi pobiedio poluteškaša Otisa Grifina, pokazujući svoju snagu i veštinu.

Međutim, kao što znamo, ne može sve u karijeri ići bez problema. Rade je 16. aprila 2016. godine doživeo kontroverzni poraz od Markusa Brauna u borbi za VBC titulu u SAD – u. Ipak, to ga nije obeshrabrilo i nastavio je borbu za svoj put ka vrhovima boksa.

Izabrane vesti

Rade je zvanično bio IBU šampion 2014. godine, a njegov nokaut od Fabija Garida u samo tri sekunde 13. novembra 2015. izazvao je mnogo pažnje i diskusija među bokserima i fanovima.

Osim svojih sportskih dostignuća, Rade ima zanimljivu životnu priču. Rođen u Zenici, Bosna i Hercegovina, njegova porodica je morala pobeći od ratnog vihora 1992. godine i prvo su se sklonili u Bijeljinu, a potom u Čačak, u Srbiju. Nakon sedam godina, preselili su se u Sjedinjene Američke Države, gde su Rade i njegova porodica započeli novi život.

“Pošto sam bio mali sećam se jedino da smo iz Zenice prešli u Čačak, a iz Srbije u SAD. U Ameriku sam došao sa sedam godina i nisam odmah krenuo sa sportskim aktivnostima. Do 14 godine, kada sam počeo da treniram boks, bavio sam se malo američkim fudbalom, košarkom, ali to nije bilo ozbiljno. Pošto sam voleo da gledam Majkl Tajsona otišao sam u teretanu, počeo da udaram džak i odmah sam zavoleo ovaj plemeniti sport”, priča za Mozzart Sport Radivoje Rade Kalajdžić koji se 12 godina profesionalno bavi boksom.

Sport kojim se bavite iziskuje maksimalnu posvećenost.

“Kada nemam zakazan meč treniram jednom dnevno, međutim, kada imam zakazanu ‘tuču’ treniram i tri puta na dan. Tu su trčanje, udaranje vreće, rad na kondiciji, sparingovanje…Pri tome vodim računa šta unosim u organizam jer nikako ne smem imati kilažu veću od dozvoljenje. Sada imam i novog menadžera koji je baš dobar, ali sam prekinuo saradnju sa dosadašnjim promoterom. Sada sam slobodni agent pa me očekuju nove borbe”.

Do sada ste imali 29 profi borbi.

“Da, uz 27 pobeda i samo dva poraza. Jednu borbu sam izgubio zbog nepoštenog odnosa prema meni, rivalu je bilo sve dopušteno, da me udari glavom, da me udari ispod pazuha…Pri tome sam ga oborio na pod ringa, ali je opet proglašena njegova pobeda”.

To Vas nije sprečilo da i dalje budete maksimalno posvećeni.

“Nadam se da ću još nekih šest, sedam godina boksovati. Entuzijazam i ljubav prema boksu se ne smanjuju. Volim da treniram, utisak je da sam svakog dana sve bolji, sa radošću odlazim na treninge i dok je tako neću stati”.

Boksujete u poluteškoj kategoriji u kojoj je najbolji Rus Artur Beterbijev.

“Sada sam bio u Kanadi i sparingovao sa Arturom. Veoma dobro smo radili, zadovoljan sam svojim napretkom jer je Beterbijev prvak sveta sa tri pojasa”.

Za nekoliko dana imate novu borbu.

“Već 06.09.2023. godine imaću novi meč sa veoma dobrim Englezom koji je dobio svoje poslednje dve borbe. Meč će direktno prenositi jedna američka televizija, jedva čekam taj okršaj”, zaključuje Radivoje Rade Kalajdžić.       

Boks, međutim, nije samo njegova strast. NJegov otac Marko takođe je bio bokser u mladosti, što je Radu dalo dodatnu inspiraciju da se bavi ovim sportom. Na svojim bokserskim šortsevima nosi srpsku trobojku i SRB, pokazujući svoju pripadnost Srbiji. Takođe, nosi tetovaže pravoslavne ikonografije, čime izražava svoju versku i kulturološku pripadnost.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

boks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara