Filip Janković (©Starsport)
Filip Janković (©Starsport)

Radnički ima za čim da žali: Okrenuo Olimpijakos, pa uzeo samo bod, Pirejce spasao Filipović

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 21:54

Kragujevčani su svezali šest golova, istopili zaostatak, ali ostali bez pobede – 10:10

Definitivno Olimpijakosu ne godi da igra u Kragujevcu. Ne snalazi se na bazenu u Šumadiji. Protekle sezone je izgubio i ta pobeda ga je skupo koštala, ostao je bez plasmana na završni turnir Lige šampiona, a večeras je uzeo samo bod. Samo, jer je bio lider grupe, a zapravo mu je ogroman kao kuća – 10:10 (2:5, 2:3, 3:0, 3:2).

Mogli su crveno-beli ponovo put Pireja da krenu praznih šaka, malo je nedostajalo. Bili su na konopcima, nisu znali šta ih je snašlo u drugom poluvremenu. Leteli su vaterpolisti Radničkog po bazenu, tresli mrežu i zakazali u poslednjem minutu. Ispustio je kragujevački klub dva gola prednosti, a bod je u Grčku odnela najubitačnija levica svetskog vaterpola – Filip Filipović.

Izabrane vesti

Sedam sekundi pre kraja odapeo je strelu Filip Filipović i rastužio Kragujevčane. Ipak, pitanje je da li bi Olimpijakos uopšte došao u priliku da izjednači u poslednjem napadu i tako izbegne drugi poraz u Ligi šampiona da prethodno pred golom Kragujevčana nije bio snalažljiv Konstantinos Murikis. Grčki centar i Filip Filipović “ukrali” su pobedu Radničkom.

Ima tim Uroša Stevanovića za čime da žali… Ali, ima razloga i da bude ponosan.

Radnički je ostao bez Marka Radulovića, ponovo je igrao samo sa jednim centrom – Josipom Vrlićem, jer se Nemanja Vico još nije vratio u sastav. A, ni mladi Gavrilović nije bio u konkurenciji za meč. Sa jednim klasičnim sidrašem Radnički je osvojio veliki bod i boriće se do poslednjeg kola za plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Mogao je i sva tri, a nije tako delovalo krajem prvog poluvremena. Ekipa Igora Milanovića imala je čak četiri gola prednosti, ličilo je da povlači konce i da je ništa neće izbaciti sa koloseka. Ipak, Radnički je napravio veliku seriju, svezao je šest golova i došao na korak do trijumfa. Bitnu ulogu u tim trenucima imao je Lazar Dobožanov. Jedinica kragujevačkog kluba je bila magnet za lopte, a tokom celog meča srpski reprezentativni golman zabeležio je 12 odbrana. Bezmalo svaki drugi šut igrača Olimpijakosa je zaustavio.

Kod Radničkog su blistali povratnik u tim Nikola Lukić - propustio gostovanje Partizanu u Superligi Srbije - i crnogorski reprezentativac Aleksa Ukropina, kome je u poslednjem napadu, uz zvuk sirene, šut odbranio Marko Bijač. Obojica su postigla četiri gola. Za Olimpijakos su se u dva navrata među strelce upisali Konstantinos Genidunijas, Janis Funtulis, Konstantinos Murikis i Aleksandros Papanastasiju, dok je Filip Filipović jedanput parao mrežu. Ali, u kakvom trenutku...

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO:

GRUPA A

Subota

Barseloneta - Jadran Split 8:6

Vuljagmeni - Hanover 10:9

Pro Reko - Dinamo Tbilisi 20:5

Radnički - Olimpijakos 10:10

GRUPA B

Petak

Ferencvaroš - OSC Budimpešta 12:11

Jug Dubrovnik - Špandau 11:13

Novi Beograd - Sabadelj 16:11

Breša - Marselj 15:13



tagovi

VK OlimpijakosVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluNikola LukićAleksa UkropinaUroš StevanovićFilip FilipovićIgor Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara