Petar Jakšić i Miroslav Perković (©MN Press)
Petar Jakšić i Miroslav Perković (©MN Press)

Radnički prvi polufinalista, Zvezda i Novi Beograd overavaju prolaz, Partizan brani prednost u Šapcu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 12:08

Crveno-beli i aktuelni šampion jednom nogom u narednoj fazi Superlige Srbije...

Prva od četiri polufinalne ulaznice je pokupljena, završila je u – Kragujevcu. I u revanš susretu Radnički je protiv valjevskog Valisa potvrdio da je razlika između timova u klasi, ostvario je duplu pobedu i nije dopustio gostima da prirede iznenađenje u gradu na Lepenici. Večeras će saznati protivnika u borbi za finale, a takođe će biti poznati svi polufinalisti Superlige Srbije.

Kako sasa stvari stoje, Radnički će biti „uljez“. Suparnici u nadmetanju za titulu biće mu beogradski klubovi. Novi Beograd, aktuelni šampion, kao i Crvena zvezda, jednom je nogom u polufinalu. Preostalo je timu Živka Gocića i crveno-belima samo da overe prolaz, dok će se najuzbudljivija četvrtfinalna bitka voditi u Šapcu, gde će Partizan braniti tri gola prednosti stečena na „Banjici“.

Izabrane vesti

Pre godinu dana Šapčani su na senzacionalan način zauzeli treće mesto u Superligi Srbije i tako izborili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Mimo svih očekivanja, ekipa predvođena Nemanjom Ličaninom je u četvrtfinalu porazila Crvenu zvezdu, na čijoj klupi je tada sedeo Dejan Savić, a zatim u bici za bronzu i crno-bele, čiju su kapicu nosili Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Lovre Miloš, Dimitrije Rističević

Zbog toga je Partizan – sedmostruki evropski šampion pretrpeo brojne promene i drastično podmladio sastav – na oprezu. Ne tako davno imao je loša iskustva, ali bi – po svemu viđenom u prvom meču četvrtfinala pre nedelju dana – trebalo da se nađe u polufinalu domaćeg šampionata. Tim Miloša Korolije nadigrao je Šapčane u beogradskom hramu vaterpola, tri puta primorao goste da naprave peterac, a pored Petra Smiljevića odskočili su Dušan Trtović i najmlađi – Luka Gladović.

Šapčani će u revanšu biti pod pritiskom, moraće da pronađu recept za Partizanove kontranapade, kako bi imali čemu da se nadaju, a energiju će crpeti iz huka sa tribina. U gradu na Savi su gotovo uvek pune, a iz prvih redova podršku će imati od dečaka starosnog uzrasta do 14 godina, koji su na turniru „Tomo Udovičić“ u Dubrovniku, tokom uskršnjih praznika, osvojili zlatne medalje i podigli pehar.

Crvena zvezda protiv Vukova, odnosno Novi Beograd protiv Vojvodine, kao ni radnički sinoć, ne bi trebalo da imaju većih poteškoća da ostvare novu pobedu. Posebno to važi za aktuelnog šampiona, jer je bio nadmoćan u prvom dvoboju. Ne bude li iznenađenja, crveno-beli će zakazati obračun sa Radničkim, a Novi Beograd sa boljim iz duela Šabac – Partizan.

PLEJ-OF SUPERLIGE, ČETVRTFINALE – REVANŠI:

Utorak

Radnički – Valis 16:12, prvi meč 13:5

Sreda

20.00: Crvena zvezda – Vukovi prvi meč 13:6

20.00: Šabac – Partizan prvi meč 6:9

21.15: Novi Beograd – Vojvodina prvi meč 21:6


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK PartizanVK ŠabacVK RadničkiVK ValisVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara