Filip Filipović (©Starsport)
Filip Filipović (©Starsport)

Radnički rasterećen u Pireju kod Milanovića i Filipovića, najveća opasnost dolazi sa nezgodne strane

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.02.23. | 08:30

Daleko od toga da su levoruki srpski šuter i Marton Vamoš jedina pretnja po Kragujevčane...

Pre no što je vaterpolo sezona počela, zacrtali su u Kragujevcu plasman na završni turnir Lige šampiona, kako bi napravili iskorak. U bazenu su se stvari više-manje odvijale na način na koji je Uroš Stevanović i zamišljao neposredno do bitke za prvi ovosezonski trofej. Kragujevčani su oslobodili obaveza Marka Radulovića, najboljeg strelca kluba u eliti, zbog postignutog dogovora sa Novim Beogradom i nezadovoljstva svih strana.

Na neodređeno je van ekipe i Nemanja Vico, a dogovor sa Novim Beogradom ima i Nikola Lukić, o čemu je Mozzart Sport i pisao. Ne čudi što je Radnički posle ogromnih turbulencija ostao bez trofeja kupa, ali i što na gostovanje kod Olimpijakosa ide rasterećen. U kragujevačkom klubu su spustili očekivanja pred odlazak u Pirej, jer i u kompletnom sastavu bi bili autsajderi u sudaru sa grčkim prvakom (16.30).

Izabrane vesti

Ako Pro Reko u nekome vidi ozbiljnu pretnju, onda su to Novi Beograd i Olimpijakos. Apsolutni vladar Grčke u Grupi A deli prvo mesto sa slavnim italijanskim klubom i Barselonetom – svi imaju po 15 bodova, a Pirejci najbolju gol-razliku – i pride je na dominantan način stigao do pehara u kupu minule sedmice. Tim koji predvodi Igor Milanović puca od samopouzdanja i bez ikakve dileme ima najkvalitetniji tandem levorukih šutera.

Najveća opasnost po Radnički dolaziće sa nezgodne strane koju pokrivaju Filip Filipović i mađarski reprezentativac Marton Vamoš, međutim, ništa manje pažnje Radnički neće obratiti na čuvanje Janisa Funtulisa, Konstantinosa Genidunijasa i Aleksandrosa Papanastasijua. Domaćin ima neverovatno pokrivenu spoljnu liniju, pomenuti kvintet najčešće uzima šuteve sa distance, a u odbrani je centralni stub Andro Bušlje.

Pride, dvostruki osvajač Lige šampiona ima dva izvanredna golmana – Emanuila Zerdevasa i Marka Bijača. Hrvat je nominovan za vaterpolistu godine u izboru LEN-a, a konkurencija su mu kolega Unaj Agire, kao i Alvaro Granados, Đakomo Kanela i Silard Janšik. I na sve to za Olimpijakos utakmica sa Radničkim dolazi posle podignutog 24. trofeja u grčkom kupu.

„Očekivano bi bilo da protiv Radničkog budemo umorni i tako da izgledamo, posle utakmica u Kupu Grčke, ali vidim da smo dobro pripremljeni. I za to želim da se zahvalim pomoćnicima Vangelisu Delakasu i Manolasu Vasilijadisu. Odradili su veoma dobar posao. Radnički smo analizirali, pogledali smo snimke. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, i očekujemo pobedu. Učinićemo sve da je i ostvarimo, pošto bismo trijumfom napravili odlučujući korak ka plasmanu na Fajnal-ejt Lige šampiona“, rekao je Igor Milanović i dotakao se ambicija sa pirejskim crveno-belima:

„Ne sanjam. Hoću da pobeđujem, a onda svašta može da se dogodi“.

Miloš Ćuk u crveno-beloj kapici protiv Zvezde u kupu (©MN Press)Miloš Ćuk u crveno-beloj kapici protiv Zvezde u kupu (©MN Press)

Ne čudi što Uroš Stevanović utakmicu u Pireju želi da iskoristi kao pripremu za naredne izazove, jer protiv Olimpijakosa se malo ko do sada naigrao. Bodove mu je uzela jedino Barseloneta. Grčki velikan je odbrambeno najbolji tim u grupi sa 46 primljenih golova, takođe i napadački. Postigao ih je okruglo 80 do duela sa Kragujevčanima i efikasniji je samo Novi Beograd sa 85.

„Olimpijakos je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona, stoga nas očekuje jako teška utakmica. Gledaćemo da iskoristimo ovu utakmicu na najbolji način i da se spremimo za izazove koji su pred nama u domaćem prvenstvu, Regionalnoj ligi i kasnije Ligi šampiona“, spustio je Uroš Stevanović očekivanja na minimum.

Štošta Radničkom ne ide naruku, ali će gostovanje u Pireju biti jedna od retkih utakmica do kraja grupne faze u kojima neće osećati ama baš nikakav pritisak.

„Bitno je da se posle kupa malo podignemo, jer nam sledi težak period tokom kog igramo veliki broj utakmica sa ozbiljnim ekipama u razmacima od tri dana. Olimpijakos je popunjen vrhunskim igračima na svim pozicijama, a uz to su vođeni našim sjajnim trenerom Milanovićem. Svakako da najveća opasnost preti sa nezgodne strane, gde su Filipović i Vamoš, a daleko od toga da treba zanemariti veliki broj grčkih reprezentativaca. Uzeli su kup ovog vikenda i sigurno je da u dobroj atmosferi dočekuju ovaj meč. Biće jako teško parirati im, a na nama je da pokažemo koliko možemo“, podvukao je Stefan Todorovski.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO:

GRUPA A

Utorak

16.00: Dinamo Tbilisi – Pro Reko

16.30: Olimpijakos – Radnički

19.00: Hanover – Vuljagmeni

19.00: Jadran Split – Barseloneta


GRUPA B

Sreda

18.30: Marselj – Breša

19.30: OSC Budimpešta – Ferencvaroš

19.30: Sabadelj – Novi Beograd

19.30: Špandau – Jug Dubrovnik



tagovi

VK OlimpijakosVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluUroš StevanovićIgor MilanovićFilip FilipovićMarton VamošJanis FuntulisKonstantinos GenidunijasAleksandros PapanastasijuMarko Bijač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara