Blagojević u napadu (©MN Press)
Blagojević u napadu (©MN Press)

Radnički skočio na drugo mesto, obračun dva Spartaka pripao Subotičanima

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 22:40

Kragujevčani dobili Ribnicu u gostima, Ljig završio učešće u Superligi sa skorom 0-22

Bar do nedelje uveče odbojkaši Radničkog sedeće na drugoj poziciji. Kragujevčani su večeras ostvarili pobedu protiv Ribnice - 3:1 i tako preskočili Partizan. Na tom mestu će ostati samo ukoliko crno-beli budu poraženi u večitom derbiju koji se igra u nedelju od 19.30 na Banjici.

Ukoliko Janićeva ekipa slavi onda će poredak na tabeli izgledati ovako: Vojvodina, Partizan, Radnički, Ribnica, Spartak... Na šestom i sedmom mestu će biti Zvezda i Mladi radnik (zavisi od rezultata ko će gde), a za osmo se bore Takovo, Jedinstvo i Karađorđe.

Izabrane vesti

Kao što je već poznato od prethodnog vikenda - u Prvu ligu su ispali Spartak iz Ljiga i Novi Sad.

Radnički je nastavio seriju pobeda u Kraljevu. Sedam vezanih trijumfa ima u prvenstvu ekipa Alekse Brđovića, pa u veoma dobroj formi i sa mnogo samopouzdanja dočekuje plej-of.

Do novog trijumfa Kragujevčane je vodio korektor Aleksandar Blagojević, koji je bio najefikasniji sa 19 poena (napad 31-17, 55 odsto). Imao je i po jedan blok i as servis. Raspoložen je bio i Andrej Ristić koji je završio meč sa 13 poena, ako i Vuk Ivanović i Mirko Radević koji su doprineli sa po 12 poena.

U poraženom taboru najbolji je bio Mladen Bojović sa 19 poena, dok je deset zabeležio Ivan Todorović.

Druga utakmica dana odigrana je u Subotici, gde je domaći tim naneo 22. poraz Spartaku iz Ljiga. Neslavno su se Ljižani oprostili od Superlige, jer u 22 runde nisu uspeli da zabeleže nijedan trijumf.

Tim Ivice Jevtića predvodio je Veljko Mašulović sa 19 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Stefan Mirković - 11.

Bez obzira na rasplet utakmica sutra i prekosutra, Subotičani već znaju da će u četvrtfinalu plej-ofa na megdan Ribnici. Ta dva tima su sigurno na četvrtom i petom mestu.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

22. kolo

Petak

Ribnica - Radnički 1:3 (25:20, 17:25, 21:25, 21:25)

Spartak Subotica - Spartak Ljig 3:0 (25:23, 25:18, 25:18)

Subota

17.30: Vojvodina - Karađorđe

19.00: Mladi radnik - Takovo

Nedelja

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Novi Sad

19.30: Crvena zvezda - Partizan



tagovi

Aleksandar BlagojevićOK RadničkiOK RibnicaSuperliga Srbije u odbojciAleksa Brđović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara