Marko radulović (©Starsport)
Marko radulović (©Starsport)

Radulović razneo hrvatsku koloniju! Radničkom i moćni Pro Reko gleda u leđa

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 21:34

Kragujevčani nadigrali Hanover i probili se do trećeg mesta u grupnoj fazi Lige šampiona

Ko će kome ako neće svoj svome? Stasavao je Marko Radulović u mlađim kategorijama Hrvatske, školovao se u čuvenoj akademiji riječkog Primorja i malo je igrača koji su bolje upoznati u mogućnosti vaterpolista koji su rasli u klubovima sa Jadrana i u Zagrebu. Hanover je napravio hravtsku koloniju, a Marko Radulović ju je razneo! Razmontirao je nemačkog šampiona do najsitnijih delova i Radničkom trasirao put do prve pobede u Ligi šampiona – 13:12.

Imao je Marko Radulović blistavih momenata od dolaska u kragujevački Radnički, ali bez ikakve sumnje jednu od najboljih partija – ako ne i najbolju – odigrao je protiv Hanovera, kada je srpskom vicešampionu gorelo pod nogama, kada nije smeo da napravi grešku i još jedanput ne uknjiži tri boda na svom bazenu. Slao je navodeće raketu pod prečku savelike razdaljine i načinom na koji je cepao mrežu sa centralnih pozicija podsetio je kako je to svojevremeno radio Vladimir Vujasinović. Daleko i dalje od legendarnog Vujasa, ali večeras bi za njim bilo ko pošao na mnogo jaču silu i verovao u pobedu.

Izabrane vesti

Radnički nije u potpunosti iskoristio povoljan raspored na startu Lige šampiona, sakupio je četiri boda iz prva dva kola protiv direktnih konkurenata na završni turnir, no Uroš Stevanović može biti zadovoljan, jer njegovom timu u leđa gledaju svi klubovi sa kojima bi trebalo da se bori za prolaz. Čak i Pro Reko, dvostruki uzastopni evropski šampion. Probio se Radnički do trećeg mesta u grupi A, a najzaslužniji su Marko Radulović, strelac šest golova, i kapiten Filip Janković i Miloš Ćuk, koji su pogađali u finišu.

Ono što zasigurno ne raduje Uroša Stevanovića je veliki pad u trećem periodu, što se više ne može nazvati slučajnošću. Postalo je standard za Kragujevčane. Igrali su fenomenalno u prvim poluvrmenima protiv Vuljagmenija, Crvene zvede, sada i Hanovera, i po pravilu padali u nastavku. Nemački šampion im nije „ukrao“ bodove, ali je u potpunosti ublažio poraz. Ima Hanover dobru podlogu, razliku je sveo na minimum, a za sve su „krivi“ – hrvatski vaterpolisti.

Nikola Lukić (©Starsport)Nikola Lukić (©Starsport)

Hanover godinama unazad ne bi bio konkurentan da ne uspeva da privoli igrače sa Balkana, ove godine je gotovo „čista“ hrvatska kolonija. Starosedelac Aleksandar Radović i petorica Hrvata. Sve u igri nemačkog prvaka svodi se na učinak stranaca, bazirana im je igra na jugoslovenskoj školi, a Radničkom su u Kragujevcu velike probleme pravila letošnja pojačanja Hanovera. Šibenski bombarder Andrija Bašić i Hrvoje Benić su umalo vratili Nemce u život...

Marko Radulović je stao na gol od Funtulisovog rekorda dana. Grčki veteran je sedam puta pogađao metu, „spasla“ ga je stativa. Pored momka iz Rijeke zapažene role u Radničkom imali su centri. Nemanja Vico i Josip Vrlić su sva tri šuta pretočili u golove, navukli su „brdo“ igrača Hanovera na isključenja, a možda i presudan trenutak u drugom poluvremenu bila je promena golmana. Izvadio je Uroš Stevanović iz vode Lazara Dobožanova, pružio je šansu Stefanu Todorovskom, koji je imao četiri intervencije. Izvršio je strateg Radničkog rokadu posle jedne od četiri Bašićeve strele i napravio pun pogodak na taktičkom planu.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO: 

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Olimpijakos 9:21

Vuljagmeni - Barseloneta 7:11

Jadran Split - Pro Reko 9:13

Radnički - Hanover 13:12


GRUPA B 

Sreda

19.00: Jug - Marselj

19.00: Sabadelj - Špandau

19.45: Novi Beograd - OSC Budimpešta

20.30: Breša - Ferencvaroš



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK HanoverUroš StevanovićMarko RadulovićAleksa UkropinaNikola LukićJosip VrlićNemanja Vico

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara