Komentari na vest

Ranjiva je i ta Turska: Santarelijeva četa ipak ide u četvrtfinale, Belgija ima za čime da žali

S

SvrakaShearer

pre 9 meseci

Teska utakmica za Tursku, protiv domacina prvenstva. Turska je isla da uzme svetsku ligu i donese prvo reprezentativno zlato ikada kući i u tome su uspele. Sinoc su imale možda najslabiji dan, prijem se raspadao, samim tim nije bilo ni mnogo napada kroz sredinu. Kad to poprave, sve će opet doći na svoje mesto. Nadam se da ce proci Poljakinje a onda zakazati utakmicu sa odličnim Talijankama (koje imaju najbolje rezerve i mogu fino da se odmaraju). Takodje Srbija u finalu, naše su imale smešne rivale do finala, tj samo Poljakinje u grupi. Samim tim nisu igrale protiv ekipa koje jace serviraju i zato imamo najbolji prijem na prvenstvu od 61&% a Tijana se dobro odmorila, i igra svoju najbolju odbojku ove sezone. Sad kad imamo i Uzelac koja pouzdano napada i dobre srednjake, mislim da nikad nismo imali bolji tim. Sad da li je bolje doci u finale bez jake utakmice ili se kroz trenje probiti, to je stvar o kojoj se može diskutovati
D

Djape45

pre 9 meseci

Najveći problem Srbiji je što do finala neće imati dostojnog protivnika. A po svemu prikazanom do sada, bolji smo i od Italije i Turske.
N

Nnnnn

pre 9 meseci

Sto problem? Bice odmornije, imale smo tezu grupu nego i Italija i Turska, imali smo jake utakmice. Iskreno nece biti lako ni do polufinala, te ekipe koje su “slabije” uvek grizu protiv jakih. Tako da samo polako, utakmica po utakmica.
B

Brundo

pre 9 meseci

Osim meca protiv Poljske u grupi.Poljska nije lak rival.Medjutim nase odbojkasice imaju mnogo vise iskustva od ostalih reprezentacija.Dve olimpijske medalje, dva svetska zlata i dva evropska zlata u zadnjih 7 godina govore za sebe.To niko iz Evrope nema osim nas.
D

Djape45

pre 9 meseci

Nije isto kad se prošetaš do finala zbog slabijeg kvaliteta protivnica i kada već u 1/4 finalu imaš jak meč. Na svetskom smo najteži meč imali u 1/4 finalu protiv Poljakinja gde smo jedva prošli, pa smo u polufinalu i finalu razbili favorizovane SAD i Brazil.
i

izgubile su dva seta

pre 9 meseci

cini mi se, max se pristupa svakom mecu, neko je kritikovao sto ne odmara Tijanu, pa to je dokaz da nema opustanja. Ove cure su najbolji tim zadnjih 10-ak godina i one se pitaju vise nego protivnik. Uz malo srece bice u finalu pa kako bude. Italija je jaka, Poljakinje ili Turska ipak nizi nivo.. sretno cure sutra, mec po mec, prvo1/8 finala. i mi smo smo niz medalja poceli kap autsajderi tako da su ovi mecebi sa Svedskom, Ukrajinom itd unapred dobijeni nekako i tezi od Italije ili Turske.
N

Nnnnnn

pre 9 meseci

Da nije Vargas u timu danas bi Turska letela kuci. Katastrofalna igra, pogotovo prijem i organizacija napada, a ni bloka nije bilo (Zehra za ceo mec 1 blok) Izvukle su se na iskustvo i na Vargas. Belgija pravila glupe greske u bitnom momentu, a i te kako su imale sansu i ko zna sta bi bilo da su usli u 5.set. Ako ovako budu igrali protiv Poljske, dobice ih Poljska.
B

Brundo

pre 9 meseci

Prvi jaci protivnik i odmah cupavo.Gledao sam i mogu da kazem da Turska i dalje kuburi sa starim problemima.I dalje imaju slab prijem pa onda tehnicar Ozbaj mora da izadje iz 3 m i juri tu loptu.Baladin u igri je teski promasaj.Ja to znam iz turske lige jer ona igra u Ezadzibasiju.Njen doprinos igri nije veliki pa zato Tijana Bpskovic mora sve da radi.Blok im je isto prosecan.Poljski je mnogo bolji.Sve u svemu, Turke je uhvatila histerija drustvenih mreza i njihovih medija koji ih pumpaju.Poljska nece da promasuje sanse, a tek nece Italija ako dodje do susreta u polufinalu.
Z

Zeleznik

pre 9 meseci

Druže moj dobri, naš prijem je možda još kritičniji, to nas je i koštalo Olimpijskog zlata (i zlata na prošlom EP u Beogradu) + Terzićeva svađa sa Stevanovićkom i njegov prevelik ego.
S

Slazem seee

pre 9 meseci

Prijem strasno los… ne znam sto potencira Ebrar na prijemu, verovatno jer i ostali primaci na klupi nisu nista bolji. Sve u svemu tesko su prosli, a i da se videti po govori tela da su strasno umorni. Zehra jedva skace, Cansu jedna hoda i podize loptu. Poljska ako dodje do svoje igre bice predobar mec.
E

Ebra kadabra

pre 9 meseci

Ebrar je dosta teskih lopti otpucala odlicno, dok je Melisa u kljucnim trenucima bila katastrofa. Nisko, posred bloka, bez brige i pameti. Ali tako je to kada ne osecas nacionalni naboj drzave za koju igras. Jako umisljena ekipa, grozno ponasanje i unosenje u facu igracima i protivnicima. Sramota!
l

lepo je rekao

pre 9 meseci

Teča Terza pre 3 godine Nema u ženskoj odbojci nijedna na svetu koja može da primi i napadne vrhunski.Sem Kim iz Koreje u tom periodu.Ženska odbojka jbg...
N

Nnnnnn

pre 9 meseci

Zeleznik, da nas prijem bas sjajan al Turski je danas bio katastrofalan. Nas do sad na evropskom nije bio los, setove smo gubili na nase greske u napadu i greske sa servis linije. Turska danas nije imala ni prijem ni organizaciju napada, lopta je isla ili na Vargas ili se gurala na Hande u zonu 4 i na Ebrar kad dodje u zonu 4 i to je sve. Eda je svaki put izblokirana u napadu, Zehra takodje danas uzasna i u napadu i u bloku, pritom vidno umorna i iscrpljena. O ponasanju da ne pricam, previse arogantna umisljena i antipaticna ekipa. Poljska ako dodje do svoje igre i iskoristi svoje sanse, izbacice ih.
B

Brundo

pre 9 meseci

Zeleznik Naprotiv, iznenadio sam se kad sam video da je nas prijem od 61 % najbolji na EP.Druga je Italija sa 53-54 % a Turska ima ispod 50 %.Takodje smo prvi i po realizaciji napada.Ali to su brojevi.Zato prvo sutra da pobedimo Svedsku i da se prodje bez povreda.Nas put do medalje je laksi.To je lepa sansa koja ne sme da se propusti.
č

činjenica

pre 9 meseci

Nas je olimpijskog zlata koštao nedostatak Brankice Mihajlović u napadu i samim tim je sve palo na Tijanu u napadu i malo na srednjake. Ko to ne vidi o odbojci pojma nema.