""
""

Red Bul gazi koracima od sedam milja

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.05.17. | 10:44

“Smanjili smo zaostatak za Ferarijem i Mercedesom za 60 procenata”, kaže Helmut Marko, sportski savetnik u ekipi Red Bula

Novi set tehnoloških unapređenja znatno je popravio brzinu “RB 13” bolida Red Bula. Videlo se to dobro na primeru Danijela Rikarda na VN Španije. On je završio trku na trećem mestu sa 75 sekundi zaostatka za Luisom Hamiltonom. Naravno, treba naglasiti da podijum za Red Bul ne bi bio moguć bez dva momenta u trci koja je kidala živce navijača. Odmah naglašavamo da ni jedan od njih nije tehničke prirode. Setimo se da su se Maks Vestapen i Kimi Rajkonen sudarili još na početku trke, a da je kvar na turbine “W08” bolida Valterija Botasa u epicenter bitke za podijum izbacio upravo Rikarda.

Izabrane vesti

Uprkos tih sportski neospornih činjenica, Helmut Marko je zadovoljan konkurentnošću svojih mašina.
“Zadovoljan sam jer smo uspeli da smanjimo naš zaostatak za Mercedesom i Ferrarijem za 60 procenata. Očekujemo još neke nove delove već u Austriji. Sve ostalo zavisi od momenta kada će Reno spremiti novu specifikaciuju agregata” rekao je Helmut Marko uoči početnih poslova na usaglašavanju tehnoloških podešavanja za VN Monaka.

Red Bul je trenutno na trećem mestu šampionata konstruktora sa 72 osvojena boda. Kada je reč o vozačima, Danijel Rikardo ima 37 bodova i nalazi se na petom mestu generalnog plasmana, dok Maks Verstapen sa 35 bodova trenutno drži šestu poziciju.

(Foto: Action Images)


tagovi

Danijel RikardoFormula 1Helmut MarkoMaks VerstapenRed BulValteri BotasVN Monaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara